Nieuws

Voorbeschouwing: Het kan nog!

Auteur: Corné Winter.

Vrijdag 22 mei | Een 4-1 nederlaag in een play-offwedstrijd. Het is op z’n zachtst gezegd niet de beste uitgangspositie om de return mee te starten. Maar zolang het laatste fluitsignaal niet klinkt, is alles nog mogelijk!

Wat voor resultaat heeft DESZ nodig?

Tja, 4-0 is sowieso genoeg. Maar wat als DESZ met drie doelpunten verschil wint? Dan gaan we hoe dan ook 2 x 15 minuten verlengen. Al wordt het 3-0 of 7-4. In tegenstelling tot het betaalde voetbal tellen uitdoelpunten namelijk niet dubbel. Levert de verlenging ook geen winnaar op dan gaan we over tot een zenuwslopende strafschoppenserie.

Is drie doelpunten verschil onmogelijk?

Nee. Althans, niet als we de statistieken mogen geloven. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat SC Veenwouden dit seizoen met drie doelpunten verschil aan de broek krijgt. Liefst vier keer overkwam het de Friese formatie. De laatste keer dateert van 4 april, thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen (0-3).

De Veenwoudse weg naar de nacompetitie

Onbedoeld leverde SC Veenwouden voor DESZ hét bewijs dat in de voetballerij echt alles mogelijk is. Want na twee periodes elfde eindigen en alsnog kunnen strijden om een plekje in de eerste klasse. Het lijkt schier onmogelijk. Toch overkwam het SC Veenwouden door in de laatste periode liefst acht overwinningen te boeken en zodoende met de periodetitel aan de haal te gaan.

Hoe presteert SC Veenwouden op vreemde bodem?

Gezien de 4-1 thuisnederlaag hoop je als Sluziger supporter dat de bezoekers in uitwedstrijden geen schim zijn van de ploeg op eigen bodem. Maar niets is minder waar. Want de resultaten in uitwedstrijden (23 punten, doelsaldo 23-29) zijn nagenoeg gelijk aan de thuisprestaties (24 punten, doelsaldo 23-17). Alleen het hoge aantal tegendoelpunten biedt houvast voor de Sluzigers.

Een kijkje in de Veenwoudse geschiedenis

SC Veenwouden speelde - sinds de Friesche Voetbalbond opging in de KNVB (1996) - nog nooit op 1e klasseniveau. Wel acteert het al vijf opeenvolgende jaren in de 2e klasse I. In al die seizoenen behaalde SC Veenwouden één keer de nacompetitie. In het seizoen 2011/2012 leidde dat bijna tot promotie. Tegen het Groningse VEV '67 kwamen de Friesen net één doelpuntje tekort.

Wij zien je zaterdag om 14:00 uur (half uurtje eerder dan gebruikelijk!) graag op Sportpark Cingellanden! Want zoals DESZ 1 al opriep, alles moet en gaat uit de kast om alsnog de finaleronde te bereiken!


Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams