Zakelijke overwinning voor DESZ 3

Auteur: Wilco Volken.

Maandag 23 oktober | DESZ 3 gaat voor de volgende ronde van de beker op bezoek in Emmeloord bij Flevo Boys 6. ​Aan de voorbereiding lag het niet, er werd al snel bekend dat wij op kunstgras zouden spelen dus had Joy heel alert in de groepsapp gezet "spelen op kunstgras dus let op je schoeisel" tijdens de warming-up bleek toch dat er wat geschoven was met de velden en ja u raadt het al, natuurlijk had onze meest alerte speler alleen kunstgrasschoenen mee en dus moest onze Floep zijn voetbalschoenen afstaan.

Nadat de schoenen waren gewisseld konden we beginnen. DESZ kreeg na 3 minuten een corner tegen waarbij er iemand vrij kon inkoppen. De Balle zag dat het de man was van Lukasz waarbij hij dat duidelijk maakte op zijn beste Engels. "LUKASZ THAT IS YOUR PEOPLE" De boodschap kwam echter wel over.

DESZ pakt het wat op en creëert wat kleine kansjes. Max de poes met een mooi schot, maar het schot ontbrak wat kracht en werd gepakt door de uitstekende keeper van Flevo Boys. Even later komt er wel een hele mooie aanval van DESZ na een vlotte combinatie tussen Toere, Poes en Hansie Malibu komt de bal bij Tet hij schiet de bal hard net voorlangs. Complimenten voor de opzet.

DESZ komt na 20 minuten spelen met een man meer situatie te spelen omdat Poes onbesuisd wordt neergehaald door nummer 17 van Flevo Boys. Die mag zijn zonde even 10 minuten overdenken. Helaas weet DESZ deze man meer situatie niet om te zetten in een voorsprong en is het na 10 minuten weer 11 tegen 11.

Na ruim een half uur spelen komt daar dan toch de voorsprong voor DESZ nadat Lukasz wat te pingelen liep aan de rechter buitenkant en de bal voor wou geven wordt deze geraakt door de hand. Penalty DESZ. Whasie de vaste penalty nemer mist niet.

Na deze penal gebeurt er weinig meer en fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de 2e helft moet Balle je weet wel de keeper met de talenknobbel al snel een redding verrichten een schot van 18 meter wordt vakkundig naar de buitenkant gewerkt.

Na een kwartier spelen krijgt DESZ een corner. Deze keer kiest het vlaggenschip voor een korte variant. Poes neemt de bal kort op Bjorn die hem breed legt op Max die haalt vervolgens uit, maar het schot mist wat power. Toch heeft de keeper het er moeilijk mee en laat de bal los. Toere reageert snel, maar krijgt de bal niet tegen de touwen. Vervolgens krijgt Johan Bruno nog 2x de mogelijkheid om de bal erin te pissen, eerst een punter op de paal waarna hij op z'n knieën gaat zitten. Hij krijgt de bal terug van de paal en werkt hem vakkundig over de goal vanaf een meter of twee. Ongekende klasse van de gelegenheidsspits, die thuis een stuk beter is op z'n knieën. In januari hoopt ie voor de derde keer vader te worden, laten we hopen dat die de motoriek van moeders krijgt.

In de 66e minuut is daar de bevrijding Mark steekt Poes weg, die behoudt vervolgens het overzicht en speelt Max vrij deze aarzelt niet en schiet de bal de goal in. Een mooie aanval leidt tot de verdiende 0-2.

Het restant van de wedstrijd komen er nog wat kleine kansjes over en weer, maar niets noemenswaardigs. DESZ behaalt een zakelijke 0-2 overwinning en mag weer in de koker!

Aanstaande zaterdag gaat de strijd in de competitie verder thuis tegen Olympia 5 uit Hasselt. Komt dat zien!