Nieuws

Wordt het "zo een dag"

Bekijk alle foto's!
Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 8

Woensdag 14 oktober | Het is zaterdag morgen 10 oktober 2015 als de wekker gaat om 7:30 uur, echt veel zin om mijn warme nest uit te komen heb ik nog niet ,het is nog donker buiten en eigenlijk lag ik best wel goed en draai me om mijn ogen vallen bijna weer dicht. De wekker radio brengt daar verandering in het geluid wat daar uit voortkomt, gaat natuurlijk over het Nederlands elftal ( het ORANJE ) en de wedstrijd die ze moeten spelen, het stemmetje dat mij echter overhaalt is van Jack van Gelder, een fragment van ORANJE tegen Spanje de woorden “ is het zo een dag, ja het is zo een dag “ doen mij definitief besluiten het bed uit te springen.

Het gevoel van is het zo een dag, ja het is zo een dag blijft in mijn achterhoofd hangen. Op het sportpark de singellanden zijn er nog niet heel veel van de groep van jongens en meiden aanwezig maar ze druppelen langzamerhand binnen, trainers en leiders Albert Visser en Jan van Eerde zijn al wel gesignaleerd zo te zien nemen ze nog even de laatste dingetjes door.

Dan is het moment daar om richting Wanneperveen te vertrekken, als er Frank er achter komt dat hij zijn handschoenen is vergeten. Hij zal Tim vervangen die eerder deze week is geopereerd aan de blinde darm. Als Frank de handschoenen heeft en de korte auto rit er op zit, schijnt het zonnetje in Wanneperveen. De geur van de groene gras mat bereikt mijn neus. En weer komt de stem van Jack in mij op.

Desz wint de toss en kan aftrappen. Het is dan 9:14:58 precies. De beide ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd en er is en is het ook een beetje aftasten van beide ploegen, op de ranglijst staan de beide ploegen ook bij elkaar met beide 3 punten uit 4 wedstrijden.

Het gaat dus heen en weer maar echte kansen komen er niet vooral de Mariël de rechts back van DESZ geeft de links buiten geen centimeter ruimte en speelt hem compleet uit de wedstrijd. Dan besluit Luciënne de trekker over te halen ,vanaf een meter of 20 lanceert de bal over de achter linie inclusief de keeper heen brengt de stand dus op 0-1 in de 23e minuut . De minuut die daarop volgt komt de mooie aanval het is Max die aan de linker in een draai actie de bal diep speelt over de linker flank op Kevin, maar hij verzuimt om er 0-2 van te maken en de wedstrijd op slot te gooien.

Het is nu de ploeg in het oranje wat wakker is geschut en het ook maar eens gaat proberen maar stuiten ze niet op de verdedigers dan staat daar Frank nog goed mee te voetballen als keeper.

Dan is het PAUZE bij ons beter bekend als RUST

De wissel spelers komen in de ploeg. De ploegen blijven aan elkaar gewaagt het is na 13 minuten spelen in de tweede helft als de wedstrijd lijkt te worden beslist, een aanval opgezet door David die vanuit de midden een mooie pass geeft op Roy die zijn tegenstander voorbij sprint alsof hij alsof hij er niet staat, vervolgens de bal voorlangs schiet naar Iris en Iris speelt de bal terug op Sven die de bal rechts van de keeper in tikt 0-2.

Als het spelbeeld niet veranderd lijkt de buit binnen maar het wordt toch nog spannend met nog 10 minuten te voetballen valt de 1-2 uit het niets achter Frank in het net.

Word het dan niet " zo een dag " het antwoord wordt gegeven door de jongens en meiden van Desz C2G die alles er uitpersen om die drie punten mee naar huis te slepen nog een keer worden de mouwen opgestroopt en het spelbeeld veranderd het zijn nu de rood witten die steeds druk zetten dan zijn het achtereenvolgens de volgende kansen

Sven van buiten de 16 van richting veranderd door een verdediger, Roy net buiten de 16 over de kruising heen, Sven van af de rechter kant 5 meter gebied voorlangs, Luciënne net buiten de 16 meter maar ook deze wordt gekeerd.

En de het word inderdaad toch "zo een dag " de welverdiende punten gaan mee naar de singellanden

De jongens en meiden van DESZ C2G nemen de 7e positie in op de ranglijst in de 2e klasse.

Namens de hele ploeg leiders en spelers wensen we Tim vd Linde beterschap en we hopen dat je er gauw weer bij bent.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams