Nieuws

​Wordt DESZ F1 kampioen?

Auteur: Ronald Marsman.

Vrijdag 29 april | Dat is de grote vraag. Eerst zal MSC F2 verslagen moeten worden op sportpark De Cingellanden. Het begin is goed! We zijn nog maar net onderweg of Huub van Dijk schiet de bal al in het vijandige doel: 1-0.

Een goed begin is het halve werk. DESZ gaat door met aanvallen. Met mooi samenspel komt de bal bij Hugo Tuin terecht die hard op doel schiet. De bal gaat via de keeper tegen de paal en weer in de handen van de keeper. DESZ blijft in de aanval, MSC komt er af en toe uit. Keeper Sem Boerhof hoeft maar weinig in actie te komen. Vanuit een counter krijgt DESZ een corner na een rommelige fase voor het doel van MSC. De corner wordt afgeslagen maar Imre van Olst staat op de juiste plaats en schiet de bal loeihard op de paal. Nog steeds 1-0.

DESZ laat de koppies niet hangen, ze weten dat er meer gescoord zal worden, ze barsten van het zelfvertrouwen. Er volgt een reeks aanvallen: Bart Marsman alleen voor de goal, Joey Snijder prikt de bal net naast de paal. MSC komt er niet meer uit. Misschien moet de licht geblesseerde Milan Vos toch maar invallen om DESZ over het dooie punt heen te tillen. Er zitten mooie aanvallen tussen van DESZ. Het begint van achteruit met stormram Anouk Fakkert samen met rots in de branding Sem Visscher, een gouden duo. Jorik van der Stouwe is opgeroepen als extra speler ter vervanging van Milan. We hebben spelersmateriaal genoeg. Daar ligt het niet aan. Helemaal als Milan ook nog ingezet wordt om de druk naar voren te verhogen. Met rust is het 'slechts' 1-0.

In het begin van de 2e helft deelt MSC wat speldenprikken uit maar DESZ neemt het heft snel weer in handen. Hugo gaat alleen op het doel af maar schiet net naast. Joey nog een kans. De tweede wil er nog niet in. Milan is ingevallen. Milan krijgt de bal en schiet hard op doel. Zo hard dat de keeper de bal slechts kan raken met de vingertoppen: 2-0. Nu is het dan toch wel gedaan met MSC.

De druk van DESZ neemt toe op het doel van MSC. Imre haalt vernietigend uit en scoort schitterend met z'n linker in de rechter bovenhoek na prima samenspel van Anouk en Milan: 3-0. De volgende goal is ook van Imre die de nacht voor de wedstrijd had gedroomd dat hij zou scoren: 4-0. De aanvallen lopen verder via Bart, Milan, Hugo, en zowaar Anouk helemaal vrij voor het doel alwaar ze heel koelbloedig de 5-0 binnen tikt.

Het slotstuk is voor Milan. Uit een corner van Sem tikt de keeper de bal omhoog. De bal zakt en valt op de voet van Milan die zo de eindstand op het scorebord zet: 6-0.

Door goed voetbal, goed samenspel en achterin weinig weg te geven kun je met nog een paar wedstrijden te gaan zomaar kampioen worden!

Allereerst zal maandag 25 april (afgelopen maandag, red.) de wedstrijd tegen het altijd lastige Wolvega gewonnen moeten worden!

Succes jongens!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams