Winterse kou bij DESZ D3 tegen VV Staphorst D3

Auteur: Familie Bonsing.

Zondag 14 februari | ​Op zaterdagochtend hing over Cingellanden een winters sfeertje van nachtvorst en mist. Team D3 stond klaar met handschoenen, thermoshirts en –broeken. Veel zieken en blessures in D3 in het door een epidemie geteisterde Overijssel. Daarom een hartelijk welkom aan Laurens en Jurjen uit D2.

Om 9.00 de aftrap door de voorhoede Sander en Jarno. In de eerste minuut gelijk een paar strakke passes en tsjakka een voorsprong van 1-0 door Jarno. Fijn zo'n warm begin van de wedstrijd.

Goed werk op het middenveld door Mubeen en Manon resulteert in een strakke bal van Nick. De verdediging van Staphorst had het nakijken. Jarno maakt het af met het tweede doelpunt: 2-0.

Sander en Laurens zorgen nog voor een spannende aanval kort voor rust. Helaas mist Sander net de scherpte om het met 3-0 af te maken.

Toch de rust in met een heel goede voorsprong. Hartverwarmend.

Terug op het veld werd Max, de stabiele verdediger gelijk gewisseld. Een vierdaagse griep heeft het uithoudingsvermogen van Max aangetast. Hier moest leider Arie toch rekening mee houden. Max ging douchen. Uit de verdediging vertrok ook Amber. Ook zij ging douchen.

Het is niet hard te maken maar met het vertrek van Max en Amber kwam DESZ behoorlijk onder druk te staan. Staphort had veel balbezit, was aanvallend en erg veel aanwezig op de helft van DESZ. Jurjen hield zich staande maar moest in de achtste minuut na rust toch een 2-1 incasseren.

De mentaliteit van D3 valt te prijzen. Want gelijk daaroverheen in de tiende minuut valt de 3-1. Nick opnieuw met een voorzet en Jarno die het afmaakt.

Maar dan wijzen we toch naar de winterstop van de Sluus. De Sluzigers komen steeds meer tekort. Verdedigers Puck, Joel, Tiemen, Sanne en keeper Jurjen kunnen er niet veel meer aan doen. De 3-2 valt en in de veertiende minuut zelfs de gelijkmaker. Het team uit Staphort heeft voetballend meer loopvermogen. De DESZ fans moedigen nog aan maar het tij is gekeerd. Staphort ruikt de overwinning. Simon probeert via links nog de spits aan te spelen maar het lukt allemaal nét niet meer. Als een schot op doel van Staphorst van richting verandert is ook het geluk niet meer aan de kant van DESZ: 3-4. Helaas de eindstand maar….gelukkig een oefenwedstrijd!

Wat nemen we hier dus van mee: er is voldoende talent. Nu alleen nog de winterstop uit de benen lopen. Dat geeft hoop voor de tweede helft van de competitie.