Winst voor DESZ JO15-1

Auteur: Desiree Krabbe. Foto's: 50

Maandag 21 maart | DESZ ging op bezoek bij SJO WIJC JO15-1. Wat momenteel de koploper was en nog geen een wedstrijd had verloren. DESZ wist wat het moest doen om nog kans te kunnen maken op het kampioenschap, winnen.

DESZ begon erg matig aan de wedstrijd, en leek niet helemaal wakker te zijn. Meer dan een vrije trap van Sem, en een kansje voor Cas kwam DESZ niet. Daarentegen was WIJC wel gelijk bij de les. De thuisploeg zette fanatiek druk op het middenveld van DESZ, daar had de ploeg erg veel moeite mee. De eerste beste kans lag dan ook gelijk in het netje 1-0. Kort voor rust kwam DESZ wat beter in de wedstrijd. Vlak voor het rustsignaal kreeg DESZ nog een vrije trap. Sem ging achter de bal staan en legde de bal op de kop bij Kyan, die de keeper daarmee passeerde 1-1.

Na een peptalk in de rust begon DESZ weer vol goede moed aan de tweede helft. En gelukkig was DESZ gelijk bij de les, wat leidde tot een kansje voor Kyan. DESZ won bijna alle tweede ballen, helaas kwam daar nog niet direct gevaar uit. Bij een goeie aanval van DESZ, kwam de bal terecht bij Bram die een fantastische steekpass in huis had. Imre nam de bal voortreffelijk mee en schoot knap binnen 1-2. Kort daarna volgt ook de 1-3. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Sem, die de bal opnieuw bij Kyan op zijn hoofd neerlegde, doelpunt.

Na geklungel in de 16 kwam de bal voor de voeten van de spits van WIJC. Hij aarzelde niet en schoot de 2-3 binnen. Kort daarna fluit de scheidsrechter af, dit bleek 10 minuten te vroeg te gebeuren we gingen weer verder. DESZ was de laatste 10 minuten erg geconcentreerd aan het voetballen, dit leidde nog tot een vrije trap op randje 16. Kyan ging achter de bal staan en schoot fantastisch raak in de kruising, waarmee hij zijn hattrick compleet maakte 2-4. 3 minuten later fluit de scheidsrechter voor de laatste keer. En weet DESZ eindelijk weer 3 punten te pakken.