Willemsoord E1 en DESZ E5G delen de punten!

Auteur: Trotse E5G fan. Foto's: 3

Donderdag 12 maart | Met net voldoende speelsters, maar met gelukkig een overvloed aan supporters, werd afgelopen Zaterdag 7 maart afgereisd naar Willemsoord voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Door het zelf moeten voetballen van de Technische Staf van E5G, moesten de meiden het dit keer doen met een gelegenheid staf en die hebben het geweten.

Bij het betreden van het (pollen)veld moest naast het verzorgen van de warming up, ook gesleept worden met doelen en hoekvlaggen, moest de scheidsrechter geïnstrueerd worden en een DESZ-bal ter beschikking gesteld worden als wedstrijdbal, door het ontbreken van de sleutel van het ballenhok. Je zou haast zeggen dat Miranda en Hanneke dit vooraf geweten hebben……….

Maar "Super Granddad" liet zich niet van de wijs brengen en zorgde er zelfs voor dat niet om 10:30u maar al om 10:20u de scheids het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd kon laten klinken.

De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor de Sluziger dames en het was duidelijk te zien dat de jongens uit Willemsoord deze meiden toch wel een beetje onderschat hadden. DESZ creëerde met snelle uitbraken veel kansen voor het doel van Willemsoord maar, mede door de toch wat raar stuiterende bal, lukte het onze kunstgrasmeiden niet de bal goed op het doel af te vuren. Het duurde dan ook ruim 15 minuten voordat Britt Boerhof met een fraai afstandschot de stand verdient op 0:1 weet te zetten.
Toen werden ook de Willemsoorders wakker en zetten onze dames onder druk. Nog geen minuut na de goal van DESZ weet Willemsoord de gelijkmaker te maken en de wedstrijd ontpompt zich in een echte strijd met vele uitbraken van beide ploegen. Door goed verdedigingswerk aan de zijde van DESZ zien de jongens van Willemsoord al snel in dat, met goed voetballen alleen, deze dames niet te verslaan zijn. Door verbaal de wedstrijd te provoceren blijken ze een gevoelige snaar bij de dames te raken en weten ze DESZ uit hun spel te halen. Net voor rust valt dan ook de tweede goal van Willemsoord, tot grote frustratie van onze meiden.

In de rust wordt gezamenlijk een strategie bepaald om te voorkomen dat we met nul punten weer huiswaarts moeten keren.

Met frisse moed wordt begonnen aan de tweede helft van de wedstrijd. Vol overgave en geen gehoor meer gevend aan de verbale intimidatie van de tegenstander, voetballen onze meiden de sterren van de hemel. Hoewel Willemsoord meerder keren gevaarlijk voor ons doel komt, is het DESZ die zich na een uitbraak over rechts door de defensie van Willemsoord weet heen te vechten en het wel weet af te ronden (2:2). Een stand die geheel past bij de onderlinge verhoudingen tussen beide partijen. In het laatste deel van de wedstrijd heeft het er toch de schijn van dat de jongens van Willemsoord alle 3 punten pakken, maar Angelina houdt met enkele knappe reddingen het doel schoon in de tweede helft.
Naar ieders tevredenheid fluit de sympathieke scheidrechter af en verdelen de gelijkwaardige ploegen de punten.