Nieuws

Wij introduceren: DESZ F1!

Auteur: Remco Lachenal.

Vrijdag 11 september | De talenten van DESZ F1 kunnen terugkijken op een uitstekende voorbereiding. Alledrie de bekerwedstrijden werden namelijk winnend afgesloten. Flevo Boys F3 (1-5), VENO F1 (17-0) en Urk F2 (6-0) bleken niet opgewassen tegen de hoofdmacht van de Sluziger’ F-tak. Kortom, de start van de competitie wordt met vertrouwen tegemoet gezien. Maar met wie hebben wij eigenlijk te maken, wanneer we het over DESZ F1 hebben?

I. De selectie
Hieronder komt iedere speler/speelster kort aan bod; ieder voorzien van een passende bijnaam!

Sem Boerhof alias 'la pantera' (de panter)
De doelman van het stel. Staat zijn mannetje op de doellijn, is rustig aan de bal en is tot katachtige reflexen in staat. Naar verluidt is dit één van de eigenschappen die hij heeft over gehouden aan het feit dat hij zijn opvoeding genoot bij een groep panters, in de jungle van Yunnan (China). Hoe Sem in Zwartsluis is beland blijft een raadsel, maar de reden voor zijn bijnaam laat zich makkelijk raden...

Milan Vos alias ´il presente´ (de aanwezige)
Komt zowel in de verdediging als op het middenveld in actie. Technisch zeer begaafd, sterk met de bal aan de voet en behoudt altijd het overzicht. Laat bovendien veel van zich horen, zowel binnen als buiten het veld. Profeet Nostradamus voorspelde de komst van Milan al in het jaar 1553 en gaf hem destijds de bijnaam 'de aanwezige'. Gezien het feit dat hij precies dát is, op en om het veld, een passende alias!

Marc Horst alias 'il pistola' (het kanon)
Wordt eveneens in de defensie en op het middenveld ingezet. Heeft de zaakjes op het technische vlak goed voor elkaar, is fysiek sterk en beschikt over een dito trap. Die laatste twee eigenschappen maken dat menig keeper hem met knikkende knieën tegemoet treedt. Marc is namelijk tot ware kanonskogels in staat en dat vanuit alle rangen en standen. De alias 'het kanon' is dan ook op zijn plaats.

Sem Visscher alias 'il raffinato' (de verfijnde)
Staat doorgaans gepositioneerd op het middenrif maar zo nu en dan ook in de achterste linie. Beschikt over een puntgave techniek, is bewegelijk en meester van de één-twee. Kijken naar Sem in het voetbalveld is als zien hoe een grootmeester de laatste hand aan zijn kunstwerk legt: elke beweging wordt met grote bedachtzaamheid, precisie en met veel gevoel uitgevoerd. Zijn stijl van dribbelen doet ons denken aan die van Moussa Dembélé. Een combinatie van deze eigenschappen levert hem de bijnaam 'de verfijnde' op.

Anouk Fakkert alias 'la zelante' (de ijverige)
De enige dame in het team wordt vooral op het middenveld ingezet, maar staat ook achterin 'haar vrouwtje'. Ze heeft een groot scala aan technische foefjes tot haar beschikking, is absoluut niet bang en mag de bal graag rond laten gaan. Haar grootste kracht ligt echter in haar werklust. Anouk verzaakt geen moment en zal er een schepje bovenop doen wanneer anderen steken laten vallen. Vanzelfsprekend levert haar dit de alias 'de ijverige' op.

Coen Schraa alias 'il diesel' (de diesel)
Vindt zijn plek normaliter in de middelste linie. Is technisch zeer begaafd, behoudt het overzicht en laat zich niet van de wijs brengen. De schaar-beweging waartoe Coen in staat is, is werkelijk onnavolgbaar. Die bewegingen zijn zó flitsend, dat de onweerradar van de KNMI aanslaat wanneer hij ze uitvoert. Naar onze mening is dit slechts het begin en is 'the best yet to come'. Coen komt voorzichtig op gang, als een diesel.

Joey Snijder alias 'la inimitabile' (de onnavolgbare)
Mag zijn kunsten zowel op het middenveld als in de aanval vertonen. Technisch zeer sterk, heeft een goede trap en is erg bewegelijk. Gooit er regelmatig moves uit waar tegenstanders en trainers (!) schuimbekkend van staan te kijken; een onderzoek naar zijn eventuele Braziliaanse roots loopt nog. Wat er in Joey zijn brein omgaat zodra de bal in de buurt is, is niet te voorspellen. Feit is in ieder geval dat er iets gebeurt wanneer hij het speeltuig aan de voet krijgt. De titel 'onnavolgbaar' verdient hij dan ook dubbel en dwars!

Imre van Olst alias 'il spietato' (de meedogenloze)
Vindt zichzelf voornamelijk in de voorste linie of op het middenveld. Is technisch vaardig, heeft oog voor zijn medespelers en speelt zo nu en dan op het scherpst van de snede. Is net als Joey in staat om onnavolgbaar te zijn, met technische hoogstandjes en mooie passjes. Rommelt zich knap langs tegenstanders en is rücksichtslos voor het doel. Zijn speelstijl vergelijken wij graag met die van Luis Suárez (alleen dan linksbenig). Ongepolijst en meedogenloos!

Huub van Dijk alias 'il reflessivo' (de bedachtzame)
Moet doorgaans als eindstation fungeren in onze voorste linie. Beschikt over een indrukwekkende versnelling, is technisch zeer goed en snapt het spelletje. Huub ziet de ruimtes achter de verdediging en maakt gebruik van zijn snelheid. Heeft bovendien oog voor zijn teamgenoten. Doet alles met een gedachte. Een uitstekende eigenschap, maar dat bedachtzame mag hij naar onze mening nog iets meer laten varen in de duels en wanneer hij oog in oog komt met de doelman. Als hij daar in slaagt, is geen verdediger hem de baas!


II. De staff
Het team staat onder de bezielende leiding van de volgende vier mannen:

Tom Kisjes - trainer
Tactisch brein achter het team. Speelt met zijn eten om spelsituaties na te bootsen in het kader van zijn zoektocht naar nieuwe meesterzetten. Heeft een kladblok op zijn nachtkastje voor het geval hij er één in zijn slaap bedenkt. Heeft oog voor detail en probeert het uiterste uit het team te halen.

Remco Lachenal - trainer
Op tactisch gebied een klankbord voor Kisjes. Tekent de oefeningen die hij bedenkt uit op een post-it, om hier vervolgens een foto van te maken en naar zijn collega-trainer te sturen. Hamert op het belang van een goede techniek en kan enorm genieten van een juiste uitvoering. Perfectionist in hart en nieren.

Lucas Fakkert - leider
Draagt op tactisch gebied graag zijn steentje bij op wedstrijddagen. Zorgt er daarnaast voor dat de boel 'achter de schermen' goed geregeld is en komt regelmatig poolshoogte nemen bij trainingen. Houdt zo het groepsproces in de gaten en zorgt ervoor dat de trainers scherp blijven. Een ware leider.

Marcel Vos - leider/keeperstrainer
Laat zich horen op tactisch gebied en treedt zo nu en dan op als vervangend trainer bij afwezigheid van Lachenal of Kisjes. Heeft bovendien Sem Boerhof onder zijn hoede en voorziet deze van training en adviezen. Beheert de boetepot en is fervent gebruiker van emoticons in de groepsapp.


III. De sponsor
Onze teamsponsor is Rietdekkersbedrijf Visscher. Zij hebben bijna 20 jaar ervaring in het leggen, herstellen en onderhouden van rieten daken en kappen. Als erkend en vakbekwaam rietdekkersbedrijf leveren zij rieten daken voor boerderij, villa, tuinhuisje, hooiberg, boothuis, woonhuis of schuur. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd conform de richtlijnen en uitvoeringseisen van de Vakfederatie Rietdekkers en ook zijn zij VCA gecertificeerd.

Voor meer informatie, zie www.rietdekkersbedrijfvisscher.nl!

Sponsor, bedankt!

IV. De supporters
Last but definitely not least: de supporters. De toppers van F1 worden week in week uit gesteund door (groot)ouders, broertjes en zusjes. Naar verwachting zal deze trouwe supportersschare in de komende weken enkel in grootte toenemen. Supporters, bedankt!

Tot slot...
Op zaterdag 12 september (morgen) staat de eerste wedstrijd op het programma. Wij spelen dan thuis tegen Alcides F1, om 9 uur. Uiteraard kunnen wij hierbij alle steun gebruiken. Tot dan?

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams