Nieuws

Wederom winst voor JO17-1

Auteur: Christiaan Akkerman.

Zondag 1 maart | Desz JO17-1 ook te sterk voor vv Workum. In een altijd waaiend Friesland werden ook 3 punten opgehaald.

Voor sommige spelers van ons bekend terrein bij vv Workum uit de tijd van de JO15/01. Destijds nog de situatie van het oude zwembad in combinatie met de voetbalclub en de sporthal. Inmiddels is er een fantastisch sportcomplex gebouwd waar de gastheer trots op mag zijn!

Iets wat we toch veel zien in de noordelijke competitie waarin we nu spelen. Mooie ontwikkeling, die in onze regio toch ook mogelijk moet zijn. Prettige club om te bezoeken (al helpt het resultaat natuurlijk ook mee). In een winderig duel ging het de eerste twintig minuten gelijk op. Het was dan ook een vrije bal in de 25e minuut die op het rechtermiddenveld de opening voor DESZ bracht. Eddy van de Linde legt de bal prima bij de 2e paal ,waar Maarten Akkerman hem slim binnen tikte. Enkele minuten later krijgt de gastheer nog een opgelegde kans om de 1-1 op het bord te zetten.

Lex Feenstra dacht hier anders over en voorkwam dit door uitstekend voetenwerk. Ook de rebound was voor Lex. Tijd voor de thee met een ruststand van 0-1. De basisformatie stond goed; eigenlijk geen reden om te wisselen. Janiek Overmars had wat pijntjes, voor hem in de plaats kwam Peter Timmerman.

Ook na rust controleren we de wedstrijd. Al was de wind alleen maar meer gaan waaien leek het wel. Hoge ballen geen optie dus, alleen wel om tegenaanval eruit te halen. De materiaalman bleef vissen naar ballen uit de sloot. Via goed combinatiespel vanuit het middenveld komen we door over de linkerkant. Marnix de Vries had weer zijn neusje voor de goal en schoof de 0-2 binnen. Vanaf toen was de wedstrijd gespeeld en voetbalden we deze goed uit.

Mark aan het Rot was de grensrechter van dienst, waarvoor onze dank Mark! Doordat de concurrentie punten liet liggen, mogen we ons koploper in de promotiepoule noemen. Met de volle winst van 9 uit 3!

Tuurlijk zijn we er nog lang niet, maar een knappe prestatie is het zeker waar we even bij stil mogen staan. Volgende week Zaterdag 7 maart aanstaande spelen we thuis tegen sc Joure, aftrap 12.00 uur.

Dit als voorprogramma van Desz 1- Gorecht1

#ergebeurenmooiedingenbij17/01

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams