Wederom winst in de beker voor DESZ 1

Auteur: Danny Moorman.

Maandag 12 september | Op zaterdag 10 september trad het vlaggenschip van DESZ aan voor de 2e bekerwedstrijd in en tegen Zuidwolde. Gezien het een zaterdag- tegen een zondagploeg was, werd om 17:00 uur afgetrapt.

Zuidwolde liet DESZ vanaf het begin het spel maken en probeerde vanuit de counter één van de spitsen te bereiken en vanuit daar door te voetballen. Na wat kleine speldenprikjes van beide kanten was het na een klein kwartier raak voor de Sluzigers, een naar voren geschoten bal werd goed ingeschat door Arjan Krabbe die makkelijk zijn tegenstander wegzette en de bal langs de uitkomende keeper gleed. Na deze voorsprong was het Zuidwolde die twee grote opgelegde kansen kreeg door slordig verdedigen aan Sluziger kant, echter was de thuisploeg niet scherp genoeg en bleef het 0-1.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg DESZ een vrije bal op ongeveer 20 meter van het doel, deze werd door Naberman laag langs de muur geschoten en verkeerd ingeschat door de doelman; 0-2. Na een rommelige fase van beide kanten werd er na precies 45 minuten voor de rust gefloten.

Het was Zuidwolde dat sterk uit de kleedkamer kwam en in de 47e minuut een dot van een kans kreeg, alleen werd de bal niet goed teruggelegd door de buitenspeler en deze verprutste zo een grote kans voor de thuisploeg. De eerste de beste kans voor DESZ was wel weer raak, Arjan Krabbe werd vrijgespeeld aan de rand van de 16 en plaatste de bal keurig in de kruising. Binnen het uur vergrootte DESZ de marge naar 4, Een goede voorzet van Arjan Krabbe werd bij de 2e paal binnengelopen door Ronny Bakker.

DESZ nam in het laatste half uur wat gas terug wat al snel resulteerde in de 1-4 en 2-4 voor Zuidwolde, dit na matig verdedigend werk van Sluziger kant. Tot aan de 89e minuut was het DESZ dat nog wel mogelijkheden kreeg maar verzuimde om de nekslag te geven. Zuidwolde kwam nog wel een keer op het scorebord, de 3-4 viel in de 90e minuut. Vlak voor het eindsignaal viel er nog een rode kaart aan de kant van Zuidwolde. DESZ won bij een matig Zuidwolde maar maakte het zich nog onnodig moeilijk.

Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd thuis tegen zondag 1e klasser SVBO. Aanvang 17:00 uur. Beide ploegen hebben zich al geplaatst voor de volgende ronde.