Wederom driepunter voor DESZ VR 1

Auteur: Rosa van Dijk. Foto's: 9

Maandag 20 maart | De mooie zonnige lentedag is aangebroken. Iedereen is goedgezind, want wie wordt er nou niet blij van een lekker zonnetje op het gezicht. DESZ vrouwen 1 staat weer klaar om de 3 punten binnen te halen. We nemen het op tegen Vitesse ‘63 VR2.

De vorige wedstrijd hebben wij thuis 5-1 gewonnen van deze ploeg. Het zou een pittige wedstrijd kunnen worden want Vitesse '63 VR2 maakt het alle ploegen al weken erg moeilijk. Zo hebben ze 1-1 tegen Dwingeloo gespeeld. Het belooft een leuke wedstrijd te worden.

We beginnen aanvallend. De druk lag op de helft van Vitesse. Mooie steekbal op Imogen maar de bal belandde helaas in de handen van de keeper. Vitesse zet ook goed druk op ons, maar ze stuiten op onze verdediging.

Uit een corner van Hannah, komt de bal op Demi die hem achter haar standbeen probeert in te schieten. Helaas naast.

In de 18e minuut scoort Vitesse uit het niets strak in de korte hoek. 1-0. DESZ schrikt hiervan en herpakt zich.

In de 20e minuut met resultaat. Vanuit een cornerbal van Carolien die hem mooi op Demi geeft, kopt Demi richting de goal, Jari verlengt met de kop en scoort! 1-1!

Imogen haalt de achterlijn, legt goed voor de goal bij Hannah. Helaas op de keeper. Vervolgens nog een kans voor ons, Imogen schiet van grote afstand maar helaas langs de kruising het veld uit.

Onze verdediging staat sterk en we zetten ook goed druk voorin. Veel mooie kansen die nu nog moeten worden afgemaakt. Kans van Vitesse maar schiet onder druk van DESZ naast. We spelen voornamelijk op de helft van Vitesse. Nog 5 minuten tot de rust. Nog een cornerbal voor ons. Imogen kopt. Demi slide dit keer niet in de dm, maar op de bal. Vervolgens wordt de bal weggeschoten door Vitesse. Gelukkig was daar Hannah die vanuit achter komt aanrennen en met haar super showbenen van afstand hem erin schiet. 1-2.

Direct na de aftrap verovert DESZ in de 44e minuut weer de bal met een lange bal doorgekopt door Demi. Imogen kruist naar binnen en Hannah werkt af, 1-3.

Met weer banaantjes in de maag en verse energie gaat de tweede helft van start. Vitesse zet veel druk. Cornerbal voor Vitesse. DESZ werkt hem weg. De eerste 15 minuten speelt Vitesse meer op aanvallende helft, maar DESZ verdedigt sterk. We herpakken ons en zetten druk naar voren. Marit speelt de bal mooi voor op Imogen. Imogen schiet, maar mist. Het weet DESZ nog niet te lukken om erlangs te komen. Vitesse maakt het erg moeilijk voor ons en heeft een mooie kans op een doelpunt. Door veel onrustig spel voor de goal weet super showkeeper de bal te onderscheppen. Helaas blijft het niet lang zo. Vitesse zet veel druk en speelt naar voren.

In de 68e minuut weet Vitesse langs de linkerflank te komen en schiet raak. 2-3. We zetten meer druk en hebben een aantal kansen. We houden druk en hebben iets meer rust.

In de 83e minuut een bal van Demi op Anne Mieke langs de rechterkant. Anne Mieke geeft hem voor op Jari die hem helaas mist. Yaƫl pakt de bal en schiet hem strak in! Dat is weer 10 euro! 2-4. Hierdoor hebben we minder spanning op de pijp. We spelen de wedstrijd mooi uit met nog een aantal kansen. Alleen blijft het bij 2-4. We hebben hard gewerkt. We gaan weer met 3 punten en gehoorbeschadiging vanwege de beroerde boerenhits die over het sportpark joelde het veld af.

Op naar het mooie Zwartsluis en Jordy van Vilsteren in de kantine. Het belooft ook een mooie 3e helft te worden. Tot de volgende wedstrijd!