Wederom 3 punter voor DESZ Vrouwen

Auteur: Rosa van Dijk.

Woensdag 4 oktober | Vanaf de aftrap probeert Tonego DESZ onder druk te zetten. DESZ voetbalt hier zakelijk onderuit. Een verslag van de wedstrijd:

3" DESZ probeert met mooi combinatiespel onder de druk van Tonego uit te spelen.

"05 DESZ wordt flink wakker geschud na een aanval van Tonego waarbij de bal op de lat terechtkomt over de keeper heen.

"06 DESZ is goed wakker en na mooi tikwerk tussen onze spits Imo en Daphne legt Daphne de bal heerlijk diep voor onze buitenspeler Hannah. Hannah schuift hem net naast de goal…..

"07 na een uittrap van de keeper van Tonego verovert DESZ de bal. Dit resulteert uiteindelijk in een kans voor Hannah, helaas gaat ook deze net naast..

"13 Daphne verzwikt lelijk haar enkel en verlaat het veld. DESZ moet hierdoor wat reorganiseren.

"26 DESZ is de betere partij, het spel speelt vrijwel alleen af op de helft van Tonego. Af en toe breekt Tonego door maar onze verdedigers spelen dit goed uit.

"28 zeldzaam foutje in de verdediging maar Tonego profiteert hier niet van door puik werk van onze Demi "28 DESZ opent de score via Jari en Anne Mieke. Mooie steekpass van Jari en Anne Mieke rondt koelbloedig af.

"30 opnieuw een kans voor DESZ, Jari schuift de bal net naast.

"33 DESZ laat beweeglijk, goed voetbal zien met mooie combinaties en sterk verdedigend werk. "42 Tonego maakt het DESZ niet makkelijk en zet bij vlagen DESZ goed onder druk.

"47 direct na rust ontstaan er twee kleine kansen voor DESZ, en een grotere voor Tonego. Echter blijft de score onveranderd.

"48 DESZ zet Tonego onder druk en er ontstaat een corner. Anne Mieke knalt hem mooi in de 16, onze reuze spits Imo komt net een paar cm te kort.

"52 prachtige bal van Imo op Hannah, er wordt goed verdedigd waardoor Hannah de bal moet kappen waardoor Hannah vanuit een lastige positie moet schieten, de bal gaat net naast.

"60 DESZ heeft een grote kans na goed verdedigend werk van Annelien; Anne Mieke probeert hem over de keeper te lobben maar de bal gaat net over. Een paar seconden later wederom Anne Mieke met een reuze kans: bal is al voorbij de keeper maar een verdedigster haalt hem net voor de lijn weg.

"67 Anne Mieke op de brommer door een mooie bal van Rosa, Anne Mieke legt hem voor op Jari en zij rondt koelbloedig af. DESZ controleert de wedstrijd en her en der zijn er kansen voor DESZ. Tweemaal buitenspel situaties volgens de grensrechter aka wisselspeler (buitenspel…?).

Een grote kans voor Tonego volgt, echter staat onze verdediging als een huis en Lisanne ramt de bal weg.

Imo nog met een grote kans in de laatste minuten, helaas staat de keeper van Tonego een goede pot te keepen. Nog een cornertje dan: Imo schiet hier hard over.

Eindstand is uiteindelijk 0-2. DESZ speelt het spelletje uiteindelijk slimmer en kwam hier niet voor de koffie of thee, ze nemen de drie punten mee.