Nieuws

Wat kwijt….

Bekijk alle foto's!
Auteur: Een trotse ouder. Foto's: 27

Woensdag 8 april | Ja, we zullen direct met de deur in huis vallen… Beste vereniging, we zijn wat kwijt… En we doen een beroep op jullie allen om het terug te vinden in wellicht de gevonden voorwerpen.

In december 2014 speelden we ons beste voetbal en we dachten dat we dat 2 weken terug thuis in de 1e helft terug hadden gevonden tegen d' Olde Veste. Maar niets is minder waar. Het is bij vlagen mooi om te zien, maar we missen wat constante dekking van steunpilaren die niet de vorm hebben. Maar we houden goede moed en beetje bij beetje komt het wel weer terug.

Ruinerwold F2G uit stond vandaag op het programma. En we moeten het bekennen. Van een gemengd team was hedenmorgen niet veel te zien. Meisjes waren er wel maar dat waren onze eigen toeschouwers. Het blijkt namelijk dat de laatste 2 weken DESZ F2 meer bekeken wordt door de moeders dan door de vaders. Voor de beide trainers is dat overigens geen probleem… Maar voor de jongens wel enigszins want de druk van paps is er niet…

Kort voor half 10 waren we aangekomen in de kleedkamer en vonden de jongens hun tenue en de tactische inspraak van Marcel en René. Snapten we het allemaal was de vraag en daar was het verlossende ja-woord van een elftal die leek gebrand op maar 1 ding: 3 punten meenemen naar Zwartsluis. Een heftige en goed uitgevoerde warming up waarbij de scherpte te zien was bij het merendeel was een logisch gevolg. Keeper Sem stond in een voor hem te groot doel, maar voor de veldspelers was het een genot om te komen tot veel voldoening en zelfvertrouwen.

9.50 uur en waren wederom iemand kwijt. Een foto geeft aan dat we hem via een sensor op het spoor waren en hij had zich behoorlijk goed verscholen. Wat hij daar aan het doen, weet alleen de boer die grenst aan het voetbalveld 2A van Ruinerwold. Hij bleef even weg en hij gaf ook geen verslag van zijn bezigheden nadien. We zullen het dus nooit weten.

Vervolgens diende zich een volgend probleem aan. Ruinerwold had helaas geen scheidsrechter weten te strikken of hij was niet op komen dagen. Vandaar dat een standbeeld of good old opa nog een wedstrijd mocht fluiten nadat hij de plaatselijke E's al had gefloten. Na 4 minuten vroeg hij om de tijd dus ook dit was deze morgen al kwijt geraakt…

Allah, de jongens stonden om 10.00 uur als vanouds 1-2-3-1 opgesteld. Dat kennen ze als geen ander… maar dan de uitvoering nog… En daar stokt het soms wat. De jongens tikken goed, zijn positief, alleen het laatste duwtje en het vuurtje blijft een klein vlammetje. Dat vlammetje gaat net niet verder dan het zou moeten en dat breekt ons ook deze wedstrijd ietwat op. Het voetbal, daar is op zich niet veel mis mee. Alleen 'de druk' waar ze het allemaal over hebben, is er even niet. De strotten van de trainers en de fanatieke toeschouwers voldoen ook niet om het resultaat uit te drukken in een zege.

Na 11 minuten is het Damian die na een wat slecht uitziende goalie de bal eenvoudig kan intikken. Daarna is het gauw na de aftrap van DESZ 1-1. Kort voor rust zien we wederom 2 mooie doelpunten. Eerst 1 van Ruinerwold en zo'n 3 minuten later schiet Damian keurig de bal tegen de touwen.

Rust. En het is even bezien hoe we moeten gaan staan. De druk van de voorhoede Ruinerwold is behoorlijk en ze zijn wat behendiger dan DESZ. Het omschakelen van DESZ houd ook niet over dus de trainers besluiten om Jorik als extra verdediger bij Evan en Milan te zetten om zo wat onder de druk weg te komen. We trappen af voor de 2e helft en de spits van Ruinerwold loopt zomaar 3-4 rood witten voorbij en schiet meedogenloos binnen: 3-2. Wederom is de ban nog niet gebroken bij DESZ en is het Kobe die door goed voorbereidend werk van de rood-witten kan binnen schieten. Een prachtig doelpunt.

4 Minuten later is het helaas alweer 4-3. Sem heeft al heel wat ballen gegrepen, maar ontkomt niet aan deze mooie treffer. We trappen weer af om de aansluitingstreffer nogmaals te herhalen, maar wat gebeurd er wel als herhaling? We trappen voor een 4e keer af en 3 keer daarvan scoort de tegenstander door de bal van ons af te pakken en direct de aanval te kiezen. Eindstand 5-3.

Jongens, zelf aftrappen en een goal weggeven, prima. Maar tot 3 keer aan toe… dat geeft te denken.

Al goed. WE kunnen terug zien op een leuke pot voetbal en perspectief voor de toekomst… We zijn nog iets kwijt en we waren iemand kwijt. Gelukkig kwam deze persoon terug naar ons en we zijn er van overtuigt dat het geen wat we nog zoeken, ook vast op zijn weg terug is.

Groeten en tot over 2 weken, uit naar Diever Wapse F1, de koploper.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams