Nieuws

Wat is voetbal?

Auteur: Henk van der Haar.

Dinsdag 31 mei | Ook dit jaar wordt het traditionele schoolvoetbaltoernooi weer georganiseerd! Van maandag 6 juni t/m donderdag 9 juni zijn jullie allemaal hartelijk welkom op ons mooie sportpark de Cingellanden. Hierbij de laatste bijdrage voor deze editie van Henk van der Haar, trainer van het eerste elftal van DESZ.

Voetbal is een teamsport (eerst 7 tegen 7 en later 11 tegen 11) en zeer geschikt voor kinderen en volwassenen, is goed voor de sociale ontwikkeling (sociale contacten) van ieder en verder gezond voor je lichaam. Voetbal is de grootste sport in Nederland, het spelletje draait om techniek en tactiek.

Bij DESZ kan je al vanaf vijf jaar lid worden en trainen bij de mini's, in deze begin jaren gaat het vooral om de techniek, bij de mini's, F (6,7 en 8 jaar) en E pupillen (9 en 10 jaar) zal je leren hoe te dribbelen, te schieten, overspelen, bal aannemen en natuurlijk de bal af te pakken van de tegenpartij.

Vanaf de D-pupillen (11 en 12 jaar) spelen we op het gehele veld en zal het geleidelijk aan steeds meer om een combinatie van techniek en tactiek gaan, bij tactiek gaat het meer om de vraag hoe spelen we, waar moet ik lopen, hoe gaan we verdedigen, in welke speelstijl spelen we e.d maar verder ook steeds het verbeteren van de techniek, dingen steeds sneller en beter uitvoeren.

Op bovenstaande wijze hopen wij de kinderen op te leiden tot een volwassen speler, waarbij het plezier altijd voorop zal staan, bij DESZ is er de keuze tussen prestatie en recreatie voetbal.

Ik hoop u op deze wijze een goed beeld te hebben geschetst, zodat u net als u kind het juiste gevoel voor zowel de sport als de voetbalclub DESZ heeft gekregen.

Henk van der Haar

Wil je nog meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi? Stuur dan een email naar schoolvoetbal@argotera.nl, onder vermelding van je naam en de groep waar je in zit op school!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams