Nieuws

Vriendschappelijk survivallen

Auteur: Gerrit van Leusen.

Dinsdag 8 september | Met de kater van het Nederlands elftal nog vers in het geheugen kijken we terug naar een wedstrijd waar een lesje inzet en doorzettingsvermogen de boventoon vierde. Steenwijk B2 – DESZ B2!

Onderweg naar Steenwijk kwam de regen met bakken naar beneden en kreeg Zwartsluis in korte tijd weer eens de volle laag. In Steenwijk bleef het nagenoeg droog en waren de velden prima bespeelbaar en uitnodigend voor slidings. Vieze broekkies tijd!

De groep moest enkele spelers missen, waaronder een aderlating, namelijk Daniel op het middenveld, die beschikt over het nodige loopvermogen, inzicht en techniek. Het biedt echter ook een kans voor de trainers eens te experimenteren met wat de resterende elf kan. Dat was achteraf best wel verrassend veel.

Direct in het begin van de wedstrijd viel Steenwijk sterk aan en moest Desz veel verdedigend werk verrichten. Als snel konden we vaststellen dat de huidige verdediging staat als een blok met sterke spelers en een uitstekende keepende Sem. Ralph, Brain, Mitchel en Jurgen onderschepten veel ballen en haalde menigmaal de snelheid en daarmee het gevaar uit de aanvallen van Steenwijk, die enorm opgeladen waren om te winnen in eigen huis.

Desz had moeite met het bij vlagen mooie positiespel van Steenwijk op de rechterkant. Hierdoor moest het middenveld alle zeilen bijzetten om te storen en in balbezit te komen wat enorm veel energie koste. Met name Jeroen en Xavier moesten veel meters op het middenveld afleggen. Steenwijk had veel snelheid voorin en probeerde het met lange ballen. Dat resulteerde in een counter waarbij de spits van Steenwijk, ondanks goed uitkomen van Sem, vrij voor de keeper kon scoren. 1-0.

Ook Desz counterde erop los en met de snelheid van Xavier en Hans Jan leverde dat ook kansen op voor Desz, Met een bal op de paal en een onnavolgbare actie van Thomas de bal op de lat was het gevaarlijk en zwijmde Steenwijk. Mark en Gis probeerde samen met Thomas te combineren waarbij de ballen niet altijd goed aankwamen. Toch waren er momenten dat het wel lukte en Steenwijk geen antwoord had.

Het doelpunt van Desz kwam na een vrije trap die door Jeroen in één keer op doel werd geschoten en tot ieders verbazing binnen de palen belande.

Al met al een mooie pot voetbal. Twee keer 40 minuten alles geven en vast houden, zonder wisselspelers, tegen een Steenwijk die hoger speelt en maar bleef door wisselen. Een echte survival van een team die vooruit wil en kan, maar nu even kapot gespeeld was.


Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams