Vreemde vogels!

Auteur: Tim Nieborg.

Maandag 5 oktober | Zoals de trouwe volgers van het derde al wel weten krijgt bij ons de man of the match altijd een kanarie in een kooitje mee naar huis om een week voor te zorgen (geen echte kanarie natuurlijk, voordat we de partij van de dieren op ons dak hebben). Nou was deze kanarie een hele tijd vermist. Na een lange zoektocht mochten we deze een tijdje geleden weer in de armen sluiten. Alleen weet nu niemand meer waar dat ding is gebleven. Tot grote verrassing van het hele team kwam Max ineens aanzetten met een papegaai! Iedereen vond hem geweldig en dat is misschien een verklaring voor wat er zich op zaterdagmiddag om half 3 allemaal afspeelde.

Onder leiding van scheidsrechter Nieborg werd om stipt 14.31 afgetrapt op het (Ja echt) hoofdveld van Sportpark de Cingellanden. Het duurde daarna niet lang of de bal lag al in het netje. Na een paar minuten gespeeld te hebben besloot Joy tegen een bal te schoppen. Na een paar niet nader te noemen tussenstations lag het ronde gevaarte ineens in het doel. Hij vindt nog steeds dat de goal op zijn naam staat dus dat laten we dan maar zo. Dan de 12e minuut. Gilbert wordt in de 16 neergelegd en het derde krijgt een strafschop. Vol zelfvertrouwen stapt Ted achter de bal en......... Op de paal! Waarschijnlijk vond hij de papegaai niet zo mooi.

De tegenstanders schreeuwden dat ze scherper moesten zijn. Mooi dat optimisme! Datzelfde optimisme werd in 20 minuten door Simon (Wereldgoal/ 2-0), Max (Strakke schuiver/ 3-0), Lars (Streep in de bovenhoek/ 4-0) en Katsie (Bananenbal in diezelfde bovenhoek/ 5-0) helemaal aan flarden geschoten.

En toen was het tijd voor de thee.

5 Wissels werden doorgevoerd en hup daar gingen ze weer. 5-0 in de eerste helft, dat ging hard. De tweede helft ging nog harder. Zo hard dat de schrijver van het verslag de goeie volgorde niet meer weet. Dus vliegen we er even in vogelvlucht doorheen. Man van de tweede helft was zonder twijfel de Kladde (onthoud die naam) Hij maakte er maar liefst 3 in deze 45 minuten. Ook Max schroefde zijn totaal op naar dat aantal en maakte er de tweede helft nog 2 bij. Gilbert deed ook nog een duit in het zakje en zette 1 doelpunt bij zijn totaal op. Luke en Tim besloten om sinds lange tijd ook weer een goal te maken (Want ja, die papegaai) en zo kwamen we uit op een eindstand van 13-0.

Het was zo veel dat de tegenstander van vandaag nog niet eens is genoemd. Dat was VSW 4, of was het toch WVF?

De eerste papegaai was voor de Kladde die zijn 10 jarig jubileum op de zaak vierde met 3 goals in 45 minuten.