VR1 wint in Steenwijk van de koploper met 1-6

Auteur: Marith Schipper. Foto's: 29

Zondag 8 oktober | Na een bespreking die korter was dan vijftien minuten en de conclusie dat Eddy steeds korter maar krachtiger wordt met die besprekingen. Met een bank die tonnen, dan wel halve miljoenen per speler waard is, volgens diezelfde Eddy, mee in de auto.

En met een aanvalster die via Whatsapp via via de avond van tevoren al gewaarschuwd was door een speelster van de tegenpartij, vertrok DESZ vrouwen 1 zaterdag 7 oktober 12.45 naar Sportpark de Nieuwe Gagels. Daar treft vrouwen 1 een, voor een groot deel van de speelsters, een oude bekende: Steenwijk vrouwen 1.

De wedstrijden van twee seizoenen geleden staan bij velen nog scherp in het geheugen. En voor de speelsters die deze tegenstander nog niet eerder op de mat tegen zijn gekomen, werd al snel duidelijk dat we wakker moesten zijn. Zeker gezien de stand in de competitie na twee wedstrijden: ook Steenwijk behaalde alle punten uit de tot nu toe gespeelde wedstrijden. En ook al zijn we net begonnen: van de afgelopen seizoenen weten we maar al te goed, elke punt kan het verschil maken..

Met een dansje van trainer Arko naast de dug-out, meegereisde supporters langs de lijn en met de zenuwen op het gezicht van een aantal speelsters, was daar het startsignaal.

En óf we wakker waren. Al in de eerste én vijfde minuut van de wedstrijd gaat een schot vanuit DESZ nét over de goal van de keepster uit Steenwijk. De toon is gezet en kan netjes in de tiende minuut benadrukt worden. Met goed druk op de bal, speelt de keepster hem in de voeten van een van de DESZ aanvalsters.

Deze bal wordt keurig voorgegeven, waar de volgende aanvalster de bal de goal in kan tikken. De grens steekt de vlag direct de lucht in, maar de scheids heeft hier geen VAR voor nodig: 0-1. In de 25e minuut is daar opnieuw een treffer. 0-2 voor DESZ. De spanning die her en der voelbaar was voor de wedstrijd, leek met deze treffer af te zwakken. De irritatie bij de speelsters van Steenwijk groeit en groeit.

DESZ had grip op de wedstrijd. Dit werd extra benadrukt toen de mid-mid van DESZ vanaf 18, of 18,3 of 16 meter (daar viel over te discussiëren), de bal hard de goal in jaagt. Waar ze voorafgaand aan de wedstrijd zenuwen uitte over deze positie en datgeen wat ze er preciés nou moest doen, toonde ze nu dat ze prima wist hoe ze haar mannetje daar kon staan.

Met een 0-4 de rust in. We werden wel gewaarschuwd: er waren ook zéker wat mooie kansen voor Steenwijk. Waar een aantal ballen naast getikt werden, stond ook onze keepster goed in de goal. Die 0 bleef ze houden, maar het was wel belangrijk scherp te blijven, noemde onze dansende trainer. Helaas gingen die 0 tegengoals niet mee naar Zwartsluis en tikt Steenwijk na rust de bal de goal in, maar daarentegen heeft DESZ net voor die goal ook al de 0-5 de goal in gejaagd. DESZ blijft grip houden op deze wedstrijd. Een extra signaal geeft DESZ af met meegereisde jeugdspeelsters. Annelie en Desiree komen na 65 minuten het veld in. Nieuwe energie, veel techniek, doorzettingsvermogen en enthousiasme.

Tot irritatie van de Steenwijk speelsters. Maar met héél veel profijt voor DESZ. Een heerlijke invalbeurt voor Annelie en tevens debuut voor Desiree. Met de opdracht mid mid mid mid mid voor Anne en een rechtsback voor Desiree kwamen zij prachtig uit de voeten en maakte het Steenwijk lekker pittig. Misschien droomt Desiree vannacht over de opdrachten van haar zus, die nu samen op het veld konden staan, maar daar komt ze vast en zeker weer overheen. Gelukkig gaat DESZ absoluut niet mee in de oplopende frustratie en blijft lekker verder gaan met haar eigen spel. Zo her en der, of misschien wel iets te veel, vergeten we het af te maken, maar in de 85e minuut rolt de bal toch nog eens de goal in 1-6. En daarmee tevens de eindstand. Een héérlijke overwinning en 3 hele fijne punten mee naar huis.