Nieuws

Voorbeschouwing: Streekderby is garantie voor vuurwerk!

Auteur: Corné Winter.

Vrijdag 27 februari | ​Met jubilaris Robbert Elken in het veld – hij speelt zijn 100e wedstrijd – beginnen DESZ en Rouveen om zaterdag 18:00 uur aan een potentieel spektakelstuk. Een (streek)derby haalt immers vaak het beste in iedereen naar boven.

De editie eerder dit seizoen is daar het perfecte voorbeeld van. In Rouveen maakten beide teams er een geweldig voetbalgevecht van. Met het venijn in het kleinste puntje van de start. In een turbulente slotfase leek Rouveen de punten in eigen huis te houden. Onverwacht stak DESZ daar een stokje voor door in de 88e en 93e minuut het net te laten bollen. Doelpunten van Stef Raben en Danny Moorman leken de wedstrijd in het voordeel van de Sluzigers te beslissen. Maar niets bleek minder waar. In de allerlaatste minuut kopte Jarno Domine toch nog de 2-2 tegen de touwen.

Hopelijk wacht ons opnieuw zo'n heet avondje. Al zal DESZ dan uit een ander vaatje moeten tappen dan bij eerdere bezoeken van de Rouveners. Een bezoekje van Rouveen heeft DESZ dit millennium namelijk nog nooit goed gedaan. In de competitie troffen de teams elkaar drie keer en dat leverde de gasten evenveel overwinningen op. En ook vriendschappelijk trok Rouveen altijd aan het langste eind. De laatste keer – in het seizoen 2010/2011 – eindigde een oefenduel in maar liefst 1-6.

Toch wijzen de feiten erop dat DESZ deze keer aan het langste eind trekt. De formatie van Jarrisch Keizer draait een veel beter seizoen dan haar streekgenoot. De Sluzigers strijden nog altijd mee om het kampioenschap en ook in de tweede periode gaat het voorspoedig. Een overwinning op ZFC Zuidlaren kan immers maar zo een periodetitel opleveren. Rouveen staat er een stuk minder rooskleurig voor. De ploeg van Berry Mulder sprokkelt de punten onregelmatig bij elkaar. Na een overwinning volgt met hetzelfde gemak duur puntenverlies. Die wispelturigheid leverde Rouveen tot dusverre een teleurstellende tiende plek op.

Maar dat is geen reden voor DESZ om achterover te leunen. Rouveen wist in 2015 namelijk knap een punt te pakken tegen zowel de huidige nummer vier als vijf: FC Meppel en Gorecht. Bovendien blijft een derby een wedstrijd op zich en dus gelden er andere wetten.

Kortom, een zeer interessante pot voetbal met een garantie voor vuurwerk en een strijd om zowel de punten als de eer. Dat mag je toch niet missen?

DESZ - Rouveen, zaterdag 18 februari om 18:00 uur!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams