Nieuws

Voorbeschouwing: Is DESZ wederom te sterk voor The Knickerbockers?

Auteur: Corné Winter.

Vrijdag 20 maart | Zaterdag speelt DESZ de thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers. Het eerste elftal van The Knickerbockers speelde nog nooit een competitiewedstrijd in Zwartsluis. Niet zo gek ook, want terwijl DESZ nog altijd bezig is aan het debuutseizoen speelt de studentenvoetbalvereniging al meer dan 20 jaar in de tweede klasse of hoger.

The Knickerbockers weten dus als geen ander hoe het is om in de tweede klasse te acteren. Toch is het niet onwaarschijnlijk dat er volgend jaar een einde komt aan hun verblijf in de tweede klasse. De Groningse club bivakkeert immers in de gevarenzone. De huidige twaalfde plek veroordeelt The Knickerbockers aan het einde van het seizoen te strijden voor klassebehoud. Maar zover is het nog lang niet, want de situatie is alles behalve uitzichtloos. Sterker nog, een overwinning op DESZ kan er maar zo voor zorgen dat The Knickerbockers zichzelf opeens terugvindt op de negende stek.

Voor DESZ ziet het seizoen er heel anders uit. De Sluzigers staan nog altijd keurig op een derde plek waardoor een langer verblijf in de tweede klasse (of hoger) een garantie lijkt. Daarmee stevent DESZ zonder al te veel problemen af op het belangrijkste doel van dit seizoen. Lange tijd leek het er zelfs op dat er ook nog wel meer in zat dan alleen lijfsbehoud. En al kunnen de Sluzigers nog steeds promoveren, DESZ bewees zichzelf geen al te beste dienst door na de winterstop al drie keer te verliezen. Bovendien speelde het – in de strijd om de tweede periodetitel - vorige week gelijk tegen ZFC Zuidlaren. Daarmee maakt DESZ alleen theoretisch nog een kans op die felbegeerde periodetitel.

Met nog een derde periode te gaan en de hoge notering in de algehele stand is er echter nog van alles mogelijk voor de formatie van Jarrisch Keizer en consorten. Een driepunter tegen The Knickerbockers zou daarom een welkome opsteker zijn. DESZ hoopt daarbij op eenzelfde scoreverloop als in Groningen. Begin november zorgden Stef Raben, Danny Moorman en Dimitri Kamerling immers voor een 1-3 overwinning.

Wordt het weer zo'n feestje? Kom dat met je eigen ogen bekijken op zaterdag 21 maart om 14:30 uur op sportpark de Cingellanden.

Winst of niet, na afloop gaan we er sowieso een groot feest van maken met de jaarlijkse après ski party.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams