Nieuws

Voorbeschouwing: DESZ periodekampioen?

Auteur: Corné Winter.

Vrijdag 13 maart | Morgen speelt DESZ de inhaalwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren. Een hele interessante en directe strijd om de tweede periodetitel. Een vooruitblik, maar ook een terugblik...

Er lag al een programmaboekje klaar, toen vrijdag 30 januari 2015 werd besloten om de wedstrijd DESZ – ZFC Zuidlaren van het programma te halen. De weergoden hadden geen zin in een potje voetbal en dus kon het programmaboekje ongebruikt richting de prullenbak. Op één exemplaar na, die bleef bewaard en blijkt anderhalve maand later alsnog van waarde.

De voorbeschouwing van destijds bewijst immers nog maar eens hoe onvoorspelbaar voetbal is. DESZ zou die zaterdag beginnen aan hun klopjacht op koploper Noordscheschut. Met een wedstrijd meer gespeeld bedroeg het gat met de koploper slechts twee punten. De strijd om het kampioenschap lag volledig open, maar de Sluzigers konden zich nauwelijks een misstap permitteren omdat de concurrentie weinig punten liet liggen. Althans, zo werd het in de voorbeschouwing voorspeld. Vijf wedstrijden later blijkt die voorspelling geheel terecht in de prullenbak te zijn beland. Ondanks de nodige misstappen kijkt DESZ namelijk nog steeds tegen een achterstand van 'slechts' vijf verliespunten aan. Simpelweg omdat de concurrentie minder stabiel bleek dan werd voorspeld. Met name Noordscheschut liet veel steken vallen.

Maar ook de situatieschets van ZFC Zuidlaren heeft een iets andere wending gekregen. Letterlijk werd destijds geschreven dat de ambitieuze doelen van DESZ in schril contrast stonden met de missie van ZFC Zuidlaren. De ploeg van Daan Lelieveld was met slechts twaalf punten immers ongewild verwikkeld in een strijd om een plek boven de degradatie- en nacompetitiestreep. Die streep is nog altijd in zicht, maar ZFC Zuidlaren bewees zichzelf wel een goede dienst door tien punten bijeen te sprokkelen. Dat brengt de ploeg niet alleen terug op de negende plek, het heeft hen ook verwikkeld in een spannende strijd om de tweede periodetitel. Met DESZ (en Noordscheschut) nota bene!

Van een ambitieus doel is dus opeens ook bij ZFC Zuidlaren sprake. Deze wedstrijd moet blijken of dat doel in stand blijft. Of zelfs al bereikt wordt. Met nog twee wedstrijden te gaan kan een overwinning op directe concurrent DESZ immers maar zo de periodetitel opleveren, mits Noordscheschut deze ronde ook punten morst. Maar ZFC Zuidlaren kan daarbij absoluut niet rekenen op de medewerking van DESZ, dat er alles aan zal doen om zelf te winnen. Daarmee vergroten de Sluzigers hun kansen op de tweede periode enorm, aangezien het doelsaldo van DESZ (+16) een stuk beter is dan die van ZFC Zuidlaren (+10). In dat geval hoeven de Sluzigers eigenlijk alleen nog te hopen op puntenverlies van Noordscheschut. Dat deze speelronde en zaterdag 4 april speelt tegen respectievelijk De Heracliden en FC Meppel.

Kortom, morgen belooft er een prachtige strijd los te barsten om een felbegeerde tweede periode. Wie had dat vijf wedstrijden geleden van deze wedstrijd gedacht!? Wij niet, maar we zien je om 14:30 uur wel graag verschijnen op Sportpark Cingellanden. Alle support is welkom!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams