Nieuws

Voorbeschouwing: ​DESZ A1 – Read Swart A1

Auteur: Jarno van Eijken.

Woensdag 8 april | Tja, aankomende zaterdag betekent; 11 april en dat betekent één ding voor de A1 uit Zwartsluis. De kwartfinale van de KNVB beker tegen Read Swart! Kunnen wij na Sport Vereent ook de jongens uit de Knipe uitschakelen om zo een plekje bij de laatste vier van het bekertoernooi te bemachtigen?

Read Swart komt uit het Friese De Knipe en is voor ons een grote onbekende, helaas hebben wij geen scouts tot onze beschikking dus wij kunnen alleen de statistieken doornemen. Maar ja, wat stellen statistieken nou voor? Vrij weinig. Dus het enigste wat wij kunnen doen is uitgaan van onze eigen 'kracht', wat wij altijd doen en dan zullen we wel zien waar het schip strandt.

Ach, voor de mensen die er interesse in hebben; de 'statistieken' van de ploeg uit de Knipe. Read Swart komt uit in de 2de klasse 05, waar ook Sport Vereent zijn wedstrijden in speelt. Een paar weken geleden won Read Swart met 0-7 van Sport Vereent op sportpark Lunia, waar de mannen van Raben en Slurink met 1-3 wisten te winnen van de Friezen. Bovendien staat Read Swart A1 bovenaan in die 2de klasse. Een makkie zal het dus zeker niet gaan worden!

Ook DESZ A1 is goed bezig na de winterstop, van de vier duels werden er drie duels winnend afgesloten tegen Alcides, Ruinerwold en BEW. Alleen werd er verloren uit bij Dwingeloo, waar dat aan lag? Geen idee, denk dat de wind verkeerd stond ofzo. Maar we houden het even simpel; er zijn nu al net zo veel punten gehaald dan in elf wedstrijden voor de winterstop. Voor de winterstop wisten wij maar negen punten binnen te slepen, maar dat heeft natuurlijk een reden; de beker. Wij lieten natuurlijk niet elke week het achterste van onze tongen zien, want 'sparen' voor de uitermate belangrijke bekerduels was ons grote 'motto'.

Helaas kan Raben hoogstwaarschijnlijk niet de hele wedstrijd genieten van zijn 'kuikens', want de 'ster' moet zelf aantreden tegen het Groningse Loppersum met DESZ 1. Maar ook Slurink is jammer genoeg niet meer aanwezig op zaterdag en zal dus ook aanstaande zaterdag 'waarschijnlijk' niet aanwezig zijn, daarom nemen we tegenwoordig wel eens een 'opa' mee om het 'zooitje ongeregeld' een beetje in toon te houden. Bovendien doen Van der Haar en Fred Hoen, alias 'De Sunnebrille' dat naar behoren. Maar toe maar, voordat wij nog verder gaan uitweiden;

Aanstaande zaterdag 11 april om 12;00 uur; DESZ A1 – Read Swart A1 op sportpark de Cingellanden!

Tot zaterdag?

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams