Nieuws

Voor vertrek eerst de route check

Bekijk alle foto's!
Auteur: Max Feenstra. Foto's: 5

Zondag 23 oktober | Zaterdag reisde het vlaggenschip af naar Scharnegoutum, een reis die niet zonder slag of stoot verliep. Waar ligt Scharnegoutum en hoe lang is het rijden? Donderdagavond werd de route al gedeeld in de leidersapp, daar werd opgemerkt dat we Nico wel konden oppikken in Meppel. Zo gezegd zo gedaan, maar dan… met Ted voorop in de optocht kon de reis voortgezet worden.

"Verdorie stuurt die navigatie me hier langs, ik wil meteen de snelweg op". Maar ja dan heb je twee keuzes, geen makkelijke keuze maar wel de verkeerde. De optocht volgt mooi en zo ineens zijn we onderweg naar Breda. Na 20 kilometer de verkeerde kant op te rijden, kon eindelijk de afrit genomen worden om de weg in de goede richting te vervolgen.

De weg kwijt, dat waren er wel meer zaterdagmiddag. De grensrechter van de thuisploeg beweegt zich richting de verkeerde kant van het veld, Max denkt weer niet na en zo staat ook onze assistent scheidsrechter op de verkeerde helft. Klaar met lachen, nu het echte werk ! Scharnegoutum '70 3 een jong en fysiek team, zoals dat hoort in Friesland. DESZ kan de borst natmaken, al gauw is duidelijk dat 3 er goed voor staat deze wedstrijd. Het vlaggenschip is sterker dan de thuisploeg maar tot grote kansen leidt het nog niet. De boomstammen uit Friesland spelen op de counter en komen soms onverwacht voor onze goalie, maar die staat z'n mannetje en houdt lang zijn doel schoon. De eerste echte kans voor 3 is voor Kats en Nico, samen eruit maar raken in de kluts toch de bal kwijt. Kort daarna is het Hans die de trekker overhaalt, een voorzet van Ted wordt op de keeper geschoten.

Nog een geluk zaterdagmiddag, Ted neemt een bal vanaf 20 meter vol op de volley. De bal waait voorbij aan de doelman en kust het aluminium, blij dat deze er niet in ging want dat moesten we anders nog lang aanhoren.

Na een fout achterin komen dan toch de Friezen op een 1-0 voorsprong, Simon kan nog net bij de voorzet maar werkt hem vakkundig in de kruising. Niet lang daarna is het Ted die mag aanleggen voor een corner, Toere komt inlopen bij de tweede paal en kan vrij inschieten ! 1-1 met nog 5 minuten te spelen tot aan de rust. Op slag van rust is het Bjorn die zijn frustraties van zich afgooit en een overtreding maakt, het werd nog gezegd "kijk naar de klok, geen gekke dingen meer". Maar helaas deze perfect genomen vrije trap belandt op het hoofd van aanvoerder Pelleboer, wederom is Jordy kansloos en gaan we rusten met een 2-1 achterstand.

Met een tweetal wissels en een andere tactiek kan er afgetrapt worden voor de tweede helft. Wat kleine kansjes over en weer maar Scharnegoutum wordt niet echt meer gevaarlijk. Het zijn de wissels die het vlaggenschip bij de arm nemen, Kelvin zet iedereen op zijn plek. Ja als die generaal begint te schreeuwen dan doe je wel wat er wordt opgedragen, ook als je niet meer kunt durf je niet te verzaken. Max doet voorin waar die voor in de ploeg is gekomen, namelijk kansen creëren en doelpunten scoren.

Het staat dan ook al gauw weer gelijk, een lange bal van Bjorn op Max. De aanvaller wacht nog even op de meegelopen Kats, een balletje breed en Joël tekent voor de 2-2! Niet veel later is het Balle die een hoge voorzet uit de lucht vangt. Max staat op scherp tegen één verdediger een laat weten dat die bal wel naar voren mag. Balle geeft het ronde gevaarte een rotschop en vliegt over alles en iedereen heen, Max op snelheid en die aarzelt niet 2-3! Dan begint de scheidsrechter te lachen en laat aan onze aanvalsleider weten dat we ze nu in de tang hebben.

De thuisploeg begint te zeuren en is klaar om compleet afgeslacht te worden. Max ruikt bloed en zet een solo in, de wat houterige dikzak komt er toch doorheen. Met een simpele kapbeweging stuurt hij twee verdedigers het bos in, nog één keer meenemen en hangen 2-4! Wat doe je als je debuteert of terugkomt? Juist! Scoren! Het is Dominik die zichzelf vrij speelt in de 5 meter en de 2-5 tegen de touwen schiet!

Het slotakkoord komt op naam van de uitstekend spelende Gorski, een bal uit de kluts en hij bedenkt zich niet. Een droge knal vanaf de 16 en de keeper is kansloos, een verdediger probeert nog redding te brengen maar het mag niet baten. 2-6 een prima resultaat en we gaan weer in de koker!

De beste loopactie van deze middag komt op naam van Nico, vlak voor vertrek naar de Sluus tovert hij nog even een kist bier uit de kantine. Als de flessen over de auto's zijn verdeeld kan het zooitje ongeregeld weer terug naar Zwartsluis. Een nieuwe reisleider deze keer, het is wederom de generaal die ons op sleeptouw neemt. Om nog even terug te komen op de vraag, hoe lang is Scharnegoutum rijden? Met Kelvin voorop is het 4 flessen rijden, mocht je achter Ted aan rijden zou ik er zeker 8 meenemen! Volgende week wordt de competitie hervat, het vlaggenschip speelt uit in Ruinerwold, Ted rijdt niet! Tot zaterdag!

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams