Vloek van veld 1 heeft geen invloed op vrouwelijke variant van het vlaggenschip

Auteur: Renee van Wieren. Foto's: 57

Maandag 23 oktober | Na een verontrustend verslag van ons vlaggenschip binnen DESZ waren de dames van DESZ toch wat gespannen voor de wedstrijd op het beruchte hoofdveld. Na een photoshoot voor het nieuwe seizoen en de tactische bespreking waren de dames van DESZ zo goed mogelijk klaargestoomd voor de eerste ronde van het nieuwe bekeravontuur.

Na twee minuten werd de eerste tik al uitgedeeld door DESZ. Een goede steekpass komt aan, maar de korte hoek is net te krap om te scoren. Enkele minuten later is het een goede pass van achteren die de voorhoede van DESZ bereikt, maar de keeper van Ens weet de bal eerder te bereiken en onderschept deze kans. Hierna volgen nog vele kansen voor de dames van DESZ, maar de score wordt in de 18e minuut dan eindelijk geopend door DESZ. Via via komt de bal bij Anne Mieke en die weet de bal onder de keeper door in het doel te werken, 1-0!

Een paar minuten later krijgt DESZ een corner. Carolien neemt de corner en de bal komt door de lucht weer bij Anne Mieke en die weet met een halve omhaal de bal weer in de goal te krijgen, 2-0. De dames van DESZ zijn los en zijn hongerig naar meer. Na 29 minuten is er weer een rommelig moment voor de goal van Ens. Ditmaal constateert de scheidsrechter hands bij Ens en geeft DESZ een penalty. Deze wordt genomen door Miranda en zij schiet zonder enige aarzeling raak, 3-0! DESZ past een wissel toe en het eerste balcontact voor Hannah is gelijk raak. Een goede pass van Daphne en ze rondt keurig af in de verre hoek, 4-0.

De kansen blijven maar komen voor DESZ en Ens komt er niet meer uit. Een steekpass op Jari komt goed aan, maar de tegenstander haalt haar op de rand van de 16 onderuit en DESZ krijgt een vrije trap. Daphne staat achter de bal en neemt de vrije trap. Deze resulteert helaas niet in een doelpunt, maar wel in rugpijn bij de tegenstander, auw. Ondanks balbezit achterin bij Ens komen ze niet onder de druk van DESZ uit. Een pass van Ens voor eigen goal langs wordt goed onderschept door Anne Mieke en gelijk afgestraft, 5-0!

Hierna is het tijd voor een kopje thee en even uitrusten in de kleedkamer. Kort na rust gaat DESZ gewoon weer verder met scoren. Een afstandsschot van Anne Mieke gaat over de keeper heen de goal in. Zelf is ze even in de war dat de bal direct de goal in gaat maar 'dit was zeker bewust', zegt ze met een grote glimlach. 6-0. Hierna controleert DESZ de wedstrijd, blijven gevaarlijk, maar ook goed blijven tikken en rust bewaren is belangrijk.

In de 57e minuut geeft Lisa een goede steekpass op Jari en zij tikt hem nog net met haar kleine teen bij de keeper langs en scoort, 7-0. Even in de tweede helft is er wat meer ruimte voor Ens. DESZ zakt wat in en het tempo gaat wat omlaag. Dit geeft Ens wat meer mogelijkheden maar tot een echte kans komen ze niet.

Met nog een kwartier op de klok pakt DESZ het tempo weer op en neemt de wedstrijd weer over. Dit geeft ook gelijk weer resultaat. Een lange bal komt bij Hannah en zij bewaart goed de rust en scoort, 8-0. Een paar minuten later is het wederom Hannah die de bal verovert en zich vrij speelt en scoort, 9-0.

Zouden er dan toch dubbele cijfers op het scorebord komen? Het antwoord is ja, na 85 minuten is het Imogen die een goede bal naar voren oppikt, de rust bewaart en goed afrondt, 10-0! Hoe verder de wedstrijd vorderde werd het de dames van DESZ wel duidelijk dat ze niets te vrezen hadden op het hoofdveld. Zou de vloek nu opgeheven zijn?