Nieuws

Vlaggenschip houdt het spannend

Auteur: Max Feenstra.

Maandag 30 oktober | Afgelopen zaterdag stond de kraker tegen Olympia 5 op het programma. Voor de wedstijd stond eerst een fotoshoot gepland. Hier waren sommigen nog zenuwachtiger voor dan de wedstijd, zit m’n haar wel goed, knijp ik niet met m’n ogen en allemaal van dat gelul….

Frank alias Antonio is van de week zelfs nog even voor een nabehandeling geweest van z'n implantaten. Als ook Nico 24 keer op de foto is gezet, en de laatste dus acceptabel was kunnen we ons focussen op de warming-up. Balle werd wat te vroeg warm geschoten en 3 ballen tegelijk kan die helemaal niet hebben. Dus liet de talenknobbel van zich horen, Lukasz moest maar even wat anders gaan doen.

Na het fluitsignaal begint 3 ongemakkelijk, komen niet in ons positie spel dus zelfs bij Olympia beginnen ze te geloven dat er wat te halen valt. Na een kwartier beginnen we zowaar gelukkig toch te voetballen, zo is het Geertman die als eerst voor de keeper verschijnt. Hij zat wat geschrokken in de kleedkamer toen hij hoorde dat hij rechtsbuiten moest acteren, maar beloofde het vertrouwen van de trainer te belonen. Dat hij normaal gesproken achterin staat kun je wel zien aan de voorzet. Veel te hard half hoog en aan iedereen voorbij, dit leek meer op uitverdedigen. "Jammer, kop op! volgende keer beter". De volgende was inderdaad beter, Joy maakt ruimte voor Simon die begrijpt dat ie moet sjouwen. Bjorn speelt hem de lange bal in de hoek en Geertman schreeuwt in één keer, in één keer! In twee instanties loopt de houthakker de bal met keeper en al de goal in 1-0!

In de 40e minuut is het wederom Geertman die de aandacht trekt, na een corner van DESZ denken de heren uit Hasselt te counteren. Echter is de houthakker eerder bij de bal, dan blijkt ook nog dat hij lekker kan acteren, een schwalbe levert een vrije trap op. Op zo'n 18 meter van de goal is het Bjorn die aanlegt en de bal in de verre hoek krult, keeper kansloos en 3 op rozen. Op slag van rust wordt het zelfs nog mooier, het is Frank die een corner van Ted binnen knikt. Jammer van die dure nabehandeling de verse implantaten zitten in de bal. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Lekker relaxed de kleedkamer in, wat lachen, ouwehoeren en zelfs nog ff tijd voor een peukie. De tweede helft zullen we ook wel winnen niet waar. Als blijkt dat Nico schoenen heeft zitten poetsen in plaats van warm lopen moet toch Bjorn de tweede helft starten. Die zat echter al met z'n kop in de kantine, oktoberfest is ook niet niks natuurlijk. Een makkelijk te winnen bal verspilt hij en dan staat Balle kilometers voor z'n doel, een bal van 40 meter valt zo binnen. Gelukkig is het Gorski die wel staat op te letten, er wordt gevlagd maar de arbiter is duidelijk absoluut geen buitenspel. Nog even aannemen en van dichtbij binnen schuiven, zo staat het na 49 minuten 4-1. Dan de beurt aan onze captain, die hadden we nog niet genoemd. Konterman begint een dribbel achteruit, klein pirouetje een hakbal en bal kwijt. Zo verschijnt de spits voor Balle en wederom kansloos. 4-2 met nog een halfuur te gaan, als Nico warm is ontvangt hij de bal van Geertman een simpele intikker zet de marge weer op 3. Geertman een publiekswissel want Joy kan ook wel rechtsback, dat hebben we geweten. Aannemen met buitenkant voet is toch te lastig, met rechts een bal langs de lijn spelen kost hem bijna beide enkels. Maar goed hij kan het wel…

Als Olympia aan hun slotoffensief begint en ballen richting onze achterhoede begint te pompen, dan weten we dat we het lastig krijgen. Een bal met binnenkant voet wegwerken is te makkelijk dus het moet volop met de wreef. Volgens mij heeft iedereen de bal wel geraakt, iedere mispeer moesten we steeds verder achter uit. Whassie is de gelukkige en geeft de laatste mispeer, wederom een assist. Waar hebben we dit eerder gezien… Het wordt helemaal spannend als de gasten de 5-4 denken maken maar we komen met de schrik vrij, bal op de paal niks aan de hand. In de laatste minuut is het Stef die de uitslag bepaald! 6-3 Een goede voorzet van warmloper Nico, keeper twijfelt en gokt fout zo is de goal leeg en kan Stef binnen koppen.

Volgende week de kraker op het programma, dan spelen we uit bij Creil-Bant. De nummer 1 tegen de nummer 2 van de 5e klasse – 02. We zien jullie graag op het sportpark in Creil, we zullen niet teleurstellen!

Meer nieuws van DESZ 3 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams