Vlaggenschip bekert door na verhit duel bij MSC

Woensdag 13 september | Het is zaterdag 9 september 2023. Zenuwachtig? Nee maar wel blij! Want na een teleurstellende zaterdag vorige week door het niet op willen komen dagen van Olympia vanwege een paar biertjes die ze de avond er voor hadden genuttigd mochten we deze week eindelijk weer de wei in.. wat heet een wei; een groene lavapoel bij de meppeler sport vereniging.

Rond een uur of 11.12 snel ik naar de kantine.. 11.15 was de tijd om aanwezig te zijn, niet omdat we over Den Haag reden.. maar zodat iedereen een keer op tijd zou zijn als we rond 11.45 weg zouden rijden.. en natuurlijk om tas 19 (met sport water) nog even snel te regelen. Dit nam Gerjan deze week voor zijn rekening.

Nico appte al rond 11.35 of we een lekke band hadden maar toen moesten we dus nog vertrekken..

Eenmaal aangekomen bij MSC rond 12.28 hadden we nog een krap kwartier om ons om te kleden en warm te lopen. Dat laatste was niet echt nodig en er werd met de tegenpartij overlegd dat we een tropenrooster in zouden zetten als de scheids hiermee akkoord ging. Deze was er zoals hij zelf zei "ook niet voor de lol maar door tekorten" en dus was dat besluit gauw genomen.

Een warme, zweterige eerste helft volgde na het eerste fluit signaal maar er kwamen niet echt grote kansen. Na 15 minuten wel een sterke drink pauze want Stef Raben had van een zeker iemand gehoord dat je met dit weer goed moest drinken.. water dan welteverstaan..
Uiteindelijk eindigt de eerste helft zonder doelpunten omdat ons Frank een kans van heb ik jou daar verprutst omdat ie "dacht dat de keeper nog niet warm was".

In de rust de troostende woorden van Max; komt wel goed jongens, we hoeven alleen maar 1 meer te scoren dan zij.

Na rust krijgt 3 het wat moeilijker maar MSC weet geen bal achter Balle te krijgen en hierdoor krijgt ons vlaggenschip de kans om zelf de score te openen. Een "bewussie" van Nico (lees goede voorzet) belandt in de kruising achter de keeper van MSC en de stand is 0-1. Volgens afspraak werd Nico nu gewisseld en kwam Stef in zijn plaats weer in het veld. Niet veel later blijkt de keeper van MSC écht nog niet warm te zijn, of de bal wél.. hij grabbelt in ieder geval en mist, hierdoor kan Frank zijn doelpuntje van de dag maken waarna ook hij gewisseld wordt en mag gaan vlaggen.

MSC besluit dat het zo niet langer gaat en biedt de scheidsrechter een kratje aan als ze een penalty krijgen. Een paar minuten later maakt alejandro een parel van een snoekduik naast Balle en; gaat de bal op de stip. Balle pakt de door dhr. v Pul slecht ingeschoten pingel met 2 vingers in de neus.

Om de wedstrijd af te sluiten schoot Wilco nog even van 30 meter een bal in het dak van het doel. Waarna ook hij het veld dus mocht verlaten, er waren echter geen wissels meer dus de laatste minuten heeft ons aller 3de de wedstrijd met 10 man afgemaakt. Nico was namelijk al met de sloep vertrokken en Poes met de pont