Verstoorde voorbereiding hindert (bijna) niet

Auteur: Tim Nieborg.

Vrijdag 5 november | Vrijdagavond was het dan zover, eindelijk weer een bokkentocht! De volgende dag was deze voor een aantal spelers voelbaar. De nasmaak van bier zorgde bij Joy ineens voor stress. Is tas 19 wel geregeld? Dit bleek niet het geval en dus gingen we zonder de vloeibare koelelementen op pad. In zak en as zat hij zichzelf mentaal voor te bereiden onder de tent voor de kantine tot we vertrokken.

Met wederom meer wisselspelers dan toeschouwers stonden we klaar om te vlammen. Over die toeschouwers gesproken. Jan en Alie, bedankt dat jullie de overtocht hadden gemaakt om dit zooitje te komen bekijken. Nu we het toch over Alie hebben. Elke week mogen wij de wastas weer bij haar inleveren en het staat de week erop weer fris klaar voor de volgende wedstrijd. Onze dank ik groot!

Vandaag moest ze alleen met lede ogen aanzien hoe op het kletsnatte veld de mooie witte broekjes en rode shirts werden voorzien van een laagje grond.

Dan de wedstrijd. De tos werd gewonnen. Aanvoerder Ted had niet meegedaan aan de bokkentocht en was dus scherp. Klasse! Vitesse, dat was de tegenstander die we nog niet genoemd hadden, trapte af en 20 seconden later keken de roodwitten al tegen een achterstand aan.

Dat was niet de bedoeling. En dus ging DESZ opzoek naar een manier om de rood gele muur te doorbreken. Dit was echter nog een hele klus. De mannen uit koekange waren fysiek erg sterk en wonnen bijna alle duels. Voetballend hadden ze niks in te brengen maar met een gezonde dosis strijd wisten ze de voorsprong toch lang vast te houden.

Een terugspeelbal werd door de keeper in de handen gepakt en het leverde een indirecte vrije trap op. Deze werd, zoals op de video te zien is, mooi verknald. Het commentaar omschrijft perfect de wedstrijd tot dat moment.

Toen was daar het foutje van Vitesse. Een te zachte terugspeelbal kwam tussen de verdediger en de keeper terecht. Was het speedy Gonzales? Roadrunner? Nee het was onze Marek die er een geweldige sprint uit perst en 1 op 1 met de keeper niet faalt. 1-1. 5 minuten later was daar de voorsprong al. Uit een geweldige corner van Ted kopte Wilco de 1-2 binnen en dus gingen we toch met een voorsprong rusten.

In de tweede helft ging het daarna rap. Marek werd weggestuurd en rondde wederom in een 1 op 1 feilloos af. Daarna was het de beurt aan Dominik om te scoren. Een bekeken schot vloog langs de keeper de goal in. 1-4

Het verzet van de tegenstander was gebroken en de goals werden steeds mooier. Uit wederom een corner van Ted was het weer Wilco die de afvallende bal ineens uit de lucht schoot en met een mooie volley de 1-5 maakte.

Na een aanval over veel schijven zorgde Marek na een voorzet van Tim voor de 1-6. Diezelfde Tim zorgde met een schitterende goal voor de 1-7. Vanaf een dikke 20 meter was het 1 streep naar de winkelhaak.

Een solo van Lars zorgde voor de 1-8 en wederom een schitterende goal, deze keer van Ted, zorgde voor de 1-9. Iets wat op een voorzet leek waaide zo over de keeper de goal in! Hij zegt zelf dat het bewust was maar wij hebben twijfels…

Na een zware eerste helft walste DESZ in de tweede helft over Vitesse heen. Het derde staat nu 2e in de competitie achter koploper Alcides. Volgende week is er dan eindelijk de klassieker. DESZ - Genemuiden om 14.30 op sportpark Cingellanden. Komt dat zien!