Nieuws

Verslag Oldemarkt VR1 - DESZ VR1

Auteur: Anne Mieke Slurink.

Dinsdag 8 maart | Nog nauwelijks bekomen van de zwaarbevochten 2-1 overwinning op VV Steenwijk, of de focus moest er al weer vol op voor DESZ VR1. Met Oldemarkt troffen de dames opnieuw een geduchte tegenstander. De vorige ontmoeting eindigde namelijk in 2-2 waardoor er 2 kostbare punten verloren gingen.

Op een zonovergoten sportpark Oldemarkt was het nu dus echt "erop of eronder". Winst betekent nog altijd volop kansen in het kampioenschap, verlies hoogstwaarschijnlijk afhaken.

Misschien wel iets te goed doordrongen van dit feit begon DESZ wat nerveus aan de wedstrijd. En ook het slecht bespeelbare veld maakte het er niet gemakkelijker op. Oldemarkt leek hier een stuk minder last van te hebben. Zij namen dan ook het initiatief in handen. Ondanks dat de bal alle kanten op stuiterde wisten de linies elkaar aardig te bereiken. Een goede combinatie eindigde voor de voeten van een van de voorhoede speelsters en met een knap afstandsschot wist zij keeper Syl te passeren 1-0.

DESZ had op dit veld beduidend meer moeite met het spel maken, maar de nodige strijdkracht en doorzettingsvermogen maakte een hoop goed. Na goed doorzetten van Angelina en Anne Mieke werden hun schoten in eerste en tweede instantie nog geblokt, maar daarna stond Miranda op precies de juiste plek om alsnog fantastisch af te ronden 1-1.

Helaas werd het niet lang daarna alweer 2-1. Een sterke individuele actie van de nummer 7 leidde eerst nog tot een knappe redding van Syl, maar in de rebound was daar de goed doorgelopen spits die alsnog binnen kon tikken.

Ondanks deze nieuwe tegenslag liet DESZ het er niet bij zitten. Steeds vaker wisten ze het balbezit over te nemen en nog voor het einde van de eerste helft volgden er al een aantal grote kansen, met als grootste kans zelfs een schot op de lat van Patricia. Toch lukte het, ondanks vermoede pogingen, niet om de keeper nogmaals te passeren en dus werd de rust ingegaan met een 2-1 achterstand.

Gelukkig werden we eenmaal in de kleedkamer door interim coaches Arjan en Bert goed opgevangen. En na een fijne peptalk en een aantal zeer welkome tips wisten we zeker, deze wedstrijd hoeven we niet te verliezen!

Vol overtuiging stapten de dames terug het veld op en vanaf dat moment werd het initiatief ook niet meer uit handen gegeven. Grote kansen volgden. Weer werd de lat geraakt en zelfs een bijna zeker doelpunt werd op het laatste moment nog van de lijn gehaald. Op miraculeuze wijze wist Oldemarkt lange tijd stand te houden, tot Anne Mieke met een bevrijdend schot de 2-2 wist binnen te schieten.

DESZ bleef onverminderd druk zetten en Oldemarkt stond met de rug tegen de muur. Het bleef enorme kansen regenen, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. De tijd begon te dringen en opnieuw leek het, net als de vorige keer, op een gelijkspel uit te draaien. Maar toen was daar supersub Britt, die koud in het veld met een overtuigend schot toch nog de verdiende 3-2 binnen schoot!

Niet lang daarna vloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Opnieuw 3 hele belangrijke punten in de spannende strijd om het kampioenschap.

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams