Verslag Olde Veste 1,5 - DESZ 2

Auteur: Olaf Nieborg.

Maandag 11 september | Zaterdag 9 september stond de beker wedstrijd tegen hoofdklasser Olde Veste op het programma. Op voorhand natuurlijk een pittige tegenstander maar goed "de bal is rond"

10:30 verzamelen bij DESZ "dit is me veel te vroeg" kwam een aantal keer voorbij maar iedereen was er en de bespreking kon beginnen. Tijdens de bespreking kwamen de nodige beelden van de tegenstander voorbij en wisten wij wat ons te doen stond. Tijdens de warming up kwamen wij er al gauw achter dat het een zware middag ging worden. Niet alleen door het warme weer maar ook door de selectie die de mannen uit Steenwijk op het veld hadden gezet.

12:15 de aftrap op het bloedhete kunstgras in Steenwijk.

Het spelbeeld werd al snel bepaald door de thuisploeg en DESZ kon er geen grip op krijgen. Met name de buitenspelers en de spits van de thuisploeg leken onhoudbaar voor de verdediging van DESZ "ze konden wel uit het 1e komen" helaas was dat ook zo. Al snel "kopte" de spits van de thuisploeg de 1-0 binnen. U zal wel denken waarom de " bij het woord kopte nou Maradona was voor even opgestaan want hij sloeg de bal met zijn arm in de goal. Helaas zag de scheids dat niet dus toch 1-0. Zo volgden al gauw de 2-0 en de 3-0 die de spits ook maakte.
Gelukkig wist Aron erger te voorkomen door een paar goeie reddingen.

Rust

In de 2e helft begon DESZ sterk en zette wat meer druk wat resulteerde in meer balbezit. Maar helaas viel daar de 4-0 ook al. Na een goeie lange bal van Mark kwam Ronny in duel met de keeper waar een penalty uit kwam! Deze werd rustig benut door aanvoerder Jarno. 4-1.
DESZ werd langzaamaan toch wel meer moe en toen zag je het verschil met de tegenstander goed die de 5-1 en de 6-1 ook nog maakten. Dit was ook de eindstand.
Veel geleerd tegen een goeie tegenstander en op naar volgende week thuis tegen ZZVV.

Onze vaste kracht Luke mocht deze middag 90 minuten maken in het eerste van DESZ! Klasse!

Riekelt Pierik en Lars Visser mochten hun eerste minuten maken in het 1e van DESZ! Gefeliciteerd met jullie debuut boys!

Tot volgende week op Sportpark de Cingellanden!