Verslag DESZ JO19-1 tegen SVBO JO19-1

Auteur: Lars Riesebosch. Foto's: 2

Zondag 13 november | Verslag van zaterdag 5 november. Aftrap begon met een minuut stilte. Terugspeelbal eindigde bijna in een eigen goal voor SVBO. Hierop volgt een corner waar Chris bijna een kopgoal maakt, maar op een paar centimeter mist. We zijn begonnen.

SVBO heeft een vrije trap en scoort deze in de 17e minuut. Door een onzuivere pass van DESZ pikt SVBO de bal op en spelen ze de bal voor de goal. Hier wordt uit gescoord in de 28e minuut.

Eerste helft is voorbij

Start tweede helft

De tweede helft start niet goed voor DESZ. Binnen 2 minuten krijgt DESZ de 3-0 tegen door een voorzet van SVBO die knap wordt binnen geknikt. Nog geen paar minuten later krijgt SVBO een corner. Deze wordt kort genomen en vervolgens kan SVBO langs de verdediging van DESZ dribbelen en werken ze de bal in de 53e minuut weer het net in.

De stand is ondertussen 4-0 voor SVBO. DESZ komt haast niet van hun eigen helft af. SVBO blijft vooruit gaan en maken door het snelle overspelen in de 60e minuut de 5-0. Na de laatste goal kruipt DESZ meer uit zijn schulp. Door het felle spel dat DESZ vertoont krijgen ze na een overtreding op Jelmer in de 16 meter een penalty mee.

Eddy neemt hier een aanloop voor en schiet hem met volle overtuiging linksonderin het doel. Met deze goal zet DESZ zichzelf op een 5-1. Deze goal zet DESZ in een goede positie en zorgen hier voor kans op kans. Ze creƫren in de tweede helft meer ruimte om aan te vallen en hebben het verdedigend goed staan. Door een lange bal van achteruit stuitert de bal hoog richting de 16 meter van SVBO. Jelmer komt vanuit het niks hoog de lucht in en kopt hem voordat de keeper de bal kan pakken over de keeper heen en scoort hierbij de 5-2 in de 78e minuut.

De wedstrijd stopt in de 83e minuut op een nare manier. Leon maakt een nare beweging met zijn enkel en wordt hierna afgevoerd per brancard. De wedstrijd komt hierdoor tot een abrupt einde. De beide ploegen schudden de hand op een 5-2 eindstand.