Verslag DESZ JO15-1 - VV Heerenveen JO15-2

Auteur: Quinten Dijkstra. Foto's: 4

Zaterdag 12 maart | Na twee weken rust te hebben mochten wij weer voetballen. We moesten weer vroeg bij DESZ zijn (8:00 uur). De wedstrijd werd gespeeld tegen V.V. Heerenveen JO15-2. Nadat iedereen een beetje wakker was geworden en we omgekleed waren konden we het veld op.

Na een goede voortraining kon de wedstrijd beginnen. Om 8:45 uur floot de scheidsrechter. DESZ begon niet heel scherp en al redelijk snel kwam de 0-1 tegen, van de snelle spits van de tegenstander. Voor de rest waren we aan elkaar gewaagd en kwam er nog een goede kans van DESZ. Milan gaf een goede voorzet op Joey en kopte de bal in de hoek van de goal, maar de keeper kwam er net bij. We gaan de rust in met 0-1 achterstand.

De rust was afgelopen en de wedstrijd kon weer beginnen. DESZ begon heel sterk en met mooie passes kwam er de 1-1 van Hugo. Maar Heerenveen gaf niet op en kwam weer sterk terug met de 1-2. Desz probeerde het weer op te pakken, maar dat ging moeizaam. Even later kwam de 1-3. Maar DESZ gaf niet op. Na een goede opbouw van achteren kwam Jack in de 16 en schoot de bal, maar de bal kwam tegen de tegenstanders zijn hand. Penalty!

De penalty werd genomen door aanvoerder Sem. Maar voor dat kreeg de tegenstander een gele kaart, omdat hij ruzie zocht. Maar nu de penalty. Sem schoot de bal linksboven waar de keeper niet bij kon en het stond nu 2-3. DESZ pakte snel de bal, want er was weinig tijd om nog een goal te maken. DESZ wou heel graag nog een goal maken om toch nog een puntje te pakken. We zetten hoge druk, maar waren te slordig aan de bal. Tegenstanders krijgen een kans, maar Thijs pakte hem. Even later krijgen we nog een grote kans van Bram, maar hij schoot hem helaas naast.

Eindstand 2-3.

Volgende week spelen we tegen SJO WIJC/Vitesse'63 JO15-1JM