Nieuws

Verslag DESZ 2: Tsja...

Auteur: Riekelt Pierik.

Dinsdag 12 maart | In een, op z’n zachtst gezegd, hectische week voor iedereen die betrokken is bij DESZ, stond er wederom een wedstrijd op het programma voor de mannen van 2. De loodzware uitwedstrijd tegen De Knickerbockers 7 stond de jongens te wachten deze keer…

Ten eerste complimenten naar de feestcommissie van 2: er is een bus geregeld met een bakkie koffie voor de meegereisde mensen op de heenreis en een 'klein aperitiefje' laten we maar zeggen op de terugreis, klasse boys!

De dag begon helaas met een valse start: iemand was vergeten zijn telefoon aan de lader te leggen en lag nog in dromenland terwijl de bespreking al bezig was. Lieve papa heeft hem vliegensvlug naar DESZ gebracht en zo kon de bus dan eindelijk (10 minuten te laat) vertrekken. U mag zelf raden wie dit was, maar dat hij op z'n donder heeft gehad van onze leider mag duidelijk wezen. Die was niet mis kan ik u vertellen. Wat gaan we die Kuupers allemaal missen na dit seizoen!

Na een redelijk lange reis komen de jongens dan aan in Groningen. Schuurman junior groet nog even heel beleefd een judoka en een aantal jongens waren afgeleid door een (vrouwen)volleybalwedstrijd, maar er moest tempo gemaakt worden, want de tijd begon te dringen. Eenmaal omgekleed begon de zoektocht naar het voetbalveld. De ene helft van het team stak de weg over en liep naar een veld dat zich een kilometer verderop bevond. De andere helft pakte het dichtstbijzijnde en had het bij het rechte eind. Ik ben blij dat ik in de laatste groep zat, want dat scheelde me mooi teruglopen. Wel jammer voor onze trainer Bernd die een kwartier bezig was met pionnen op het verkeerde veld zetten.

En dan de wedstrijd… Beide teams waren een beetje zoekende in het begin van de wedstrijd. Helaas was het de Knickerbockers die sterker werd. De 1-0 viel dan ook na een minuut of 20 door simpelweg een goed uitgespeelde goal. Niet veel later neemt de arbiter een uitermate dubieuze beslissing: via een scrimmage gaat de bal via Jarno tegen de voet van Olaf, tegen de knie van Olaf en vervolgens tegen de hand van Olaf met een enorme snelheid. Penalty. Na een hevige discussie en weigeren de 16 uit te lopen, bleef de penalty (hoe kan het ook anders) staan. Misschien leuk om te melden dat deze bleef staan na een welgemeend excuus van de scheidsrechter naar onze verdedigers, maar goed. Penalty wordt feilloos ingeschoten en het is 2-0. Eerlijk is eerlijk: DESZ maakt zijn eigen kansen niet af en speelde eigenlijk gewoon waardeloos. De thuisploeg maakt hierna ook nog de 3-0 en we kunnen gaan rusten.

Ronnie het racemonster komt erin voor Pierik en onze aanvoerder Jarno had een overspannen hamstring, die kon dus ook op de bank plaats gaan nemen. Een oude bekende kwam erin: Daan Bonzo. (MOTM als je het mij vraagt)

De 4-0 en de 5-0 kan ik u helaas niet over bijpraten, ik stond te douchen met onze aanvoerder. Het was namelijk best fris. Het waren vast geen bijzondere goals, anders had ik het wel gehoord. Het hoogtepunt van de tweede helft was onze kersverse nieuwe linksbuiten: Maikel Westhuis. Hij kwam er in voor Hansie the Farmer. Voor de rest was de tweede helft oersaai, snel naar huis!

Na het douchen bleven de jongens nog een uurtje in de kantine van TKB en stapten daarna in de bus terug naar de Sluus. In de bus gingen de nominaties heen en weer, de karaoke aan en de versnaperingen als een trein. Misschien verstandig als we het dan daar maar bij laten.

Volgende week staat de wedstrijd tegen SVM 2 op ons eigen mooie sportpark op het rooster. Support wordt zeer gewaardeerd, dus hopelijk tot dan!

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams