Nieuws

Verslag ​DESZ 2 - de Weide 3

Auteur: Raoel Krabbe.

Woensdag 6 december | Een strijd om plek 4. Het gaat in dit geval om de roden tegen de groenen, DESZ tegen De Weide. Een strijd om plek 4 en voor DESZ belangrijk om de aansluiting met de top te behouden, omdat DESZ vorige week niet wist te winnen bij HZVV.

DESZ is daarom gebrand om weer punten te pakken en dat was te zien op de trainingen van afgelopen week.

Om 14:30 klonk het eerste fluitsignaal. Ondanks dat onze ultra zich tegen alle verwachtingen in had afgemeld, vonden we genoeg steun van DESZ supporters. De zijlijn was goed gevuld ondanks de kou en DESZ kwam gebrand het veld op om de drie punten thuis te houden.

Het was een afwachtend begin van beide kanten en er gebeurde vrij weinig van beide kanten, Mart werd wel op de grond gekegeld in minuut 3 maar verder gebeurde er weinig.

Er kwam een handsbal van Raoel in minuut 10 door goed druk zetten. Alleen hij kreeg hem net niet mee en kwam op de hand. Overigens had hij vandaag wel een wekker gezet en was hij niet te laat en kon daardoor gewoon weer starten.

Na een aantal mislukte lange ballen van DESZ op onze roadrunner Ronny komt DESZ op voorspong door een geweldige bal van Ronny die met een snoekduik binnen wordt geknikt door Raoel. Hij had natuurlijk wat goed te maken na vorige week. Maar DESZ geniet niet lang van de voorsprong, want uit een corner krijgt Willard de bal en speelt hem naar een groene speler die vervolgens eenvoudig de rechtsbuiten 1 op 1 met kan Aron zetten.

Een aantal minuten later zet DESZ goed druk en kan Raoel hem een tikje breed geven op Lars die hem prachtig in de lange hoek draait maar het mocht niet baten en raakt de lat.

In de 31ste minuut krijgt Jarno een vieze zaag met een rood randje maar de speler van De Weide krijgt slechts geel, ons Berghuis had het geel voor een schwalbe gevonden.

DESZ gaat verslappen en krijgt de 1-2 tegen door weer geklungel achterin. Je zou denken dat DESZ dan wakker is en voor de 2-2 wilt gaan maar integendeel 2 minuten later gebeurd een kopie van de 1-2 en straft de Weide het geklungel weer af 1-3…

Er komt nog een afzwaaier van Raoel maar met zijn chocolade been schiet hij deze richting VHK waar ze hem nog steeds aan het zoeken zijn.

2e helft.

Het onweerde in de kleedkamer bij DESZ, want hoe ze de goals tegen krijgen kan natuurlijk niet en het moet beter, het tikken gaat beter maar nog steeds op momenten heel slordig.

Ronny krijgt in de 52e minuut een kans maar stuitert net naast, DESZ blijft in de wankelende fase, maar DESZ houdt het geloof. Raoel krijgt de bal op de 16 en haalt uit maar de keeper red net en tikte hem over. Uit de corner wordt Jarno vastgehouden en Arnold wijst naar de stip: penalty DESZ!

Jarno blijft rustig en schiet de 2-3 binnen.

DESZ leert niet van de eerste helft en komt na 4 minuten gelijk weer met twee doelpunten achter, de spits van de Weide chipt de steekbal over Aron heen. Maar DESZ geeft niet op en houdt druk op de Weide. In de 82e minuut wordt het beloond met een mooie goal van Luke die de 3-4 binnenschiet, maar de grensrechter vlagt.

Het is geen buitenspel en Arnold laat hem terecht staan, en het blijft hierdoor 3-4.

DESZ heeft moed en blijft druk houden en krijgt een vrije trap op een mooie plek.

Farbod draait de bal bij de tweede paal en Jarno krijgt hem daar net iets voor de achterlijn en blijft koel. Hij geeft de bal weer voor en kan binnengetikt worden door Tim in een lege goal: 4-4!

Met nog 6 minuten te gaan wilt DESZ meer en krijgt het nog een kans, maar helaas word het feest niet compleet want Raoel weet de voorzet van Ronny niet binnen te koppen en kopt net naast.

Arnold fluit deze chaotische wedstrijd af en het blijft 4-4.

Wij danken onze trouwe supporters voor de steun in grote getale en hopen jullie volgende week weer te zien!

Dan zal er thuis om 14:30 uur afgetrapt worden tegen Hollandscheveld 2. Tot dan!

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams