Verslag competitiewedstrijd Olympia'28 JO13-2 - DESZ JO13-2

Auteur: Alfred Fix. Foto's: 3

Zondag 4 oktober | Het is Zaterdag 3 oktober de derde competitie wedstrijd van JO13-2. Onze tegenstander van vandaag zijn onze buren Olympia'28 JO13-2. De jongens en de meiden hebben er zin in vandaag en dit heeft mede te maken met de competitiewedstrijden tot nu toe welke gewonnen zijn en het goede weer vandaag om te spelen. Het beloofd dus een mooie voetbalzaterdag te worden of toch niet?

Inderdaad toch niet helemaal want de Corona maatregelen doen een negatieve duit in het zakje wat betreft het niet mee mogen van de trouwe supporters die normaal gesproken elke wedstrijd langs de lijn staan. Vandaag moeten wij het doen met de positieve instelling van de spelers en de support van een handjevol begeleiders.

Om 08.15 uur was het vertrek vanaf het sportpark bij DESZ. Bij Olympia '28 aangekomen was het de voetbalschoenen aantrekken en klaarmaken voor een serieuze warming up. Na de warming up van een klein half uurtje begon de wedstrijd in het voordeel van DESZ.

De jongens en meiden waren positief ingesteld en hadden de Olympia goed onder druk. Deze druk resulteerde in het voetbalspel welke plaats vond op de helft van de tegenstander. Al vlot was er een hoekschop voor DESZ en deze werd ingekopt door een eigen speler van Olympia 0-1. Na deze voorsprong drukte DESZ door in vooral vechtvoetbal met daartussen mooie combinaties. Zo ook de 0-2 was een mooie combinatie wat resulteerde in een mooi doelpunt. Olympia kon af toe een speldeprik geven maar kreeg geen grote kansen door goed verdedigend werk van de achterhoede van DESZ. De 0-3 kwam ook nog voor rust op de borden na een mooie counter van achteruit . Dit was tevens de ruststand.

Bij de aftrap van de tweede helft zette Olympia grote druk op DESZ en de rollen van de eerste helft waren ineens omgedraaid. DESZ kreeg de bal niet meer van eigen helft en was niet bij de les. Het was wachten op de het doelpunt van Olympia. Het duurde dan ook niet lang en het was 1-3. Na het doelpunt ging Olympia door maar scoorde gelukkig niet. Het was DESZ dat na mooi samenspel 1-4 op het scorebord deed zetten. Hierna was de ommekeer en kreeg Desz weer grip op het spel. DESZ kreeg nog en aantal kansen maar benutte deze niet. De eindstand bleef steken op 1-4 en de 3 punten gaan mee in de tas naar Zwartsluis.

Door de positieve instelling van JO13-2 was het voor het handjevol begeleiders een sportief en leuk potje voetbal om naar de kijken. Ga zo door.