Nieuws

Verslag Bingoavond 24 april

Bekijk alle foto's!
Auteur: Demian Slurink. Foto's: 12

Dinsdag 28 april | Het is de eenvoud van vermaak, het is nostalgisch en werkt verbindend. Iedereen kent het en iedereen speelt het wel eens. Het is Russische roulette in het kwadraat en het enige wat je nodig hebt is een overdosis aan klavertjes vier. Natuurlijk gaat het hier dan over… BINGO!

Iedere voetballer houdt ervan; spelletjes met ballen. Bingo leek dan vooraf ook helemaal geen gekke invulling voor een avond vermaak voor de C-,D- en E-pupillen van DESZ. Toch was het even vreemd opkijken toen Martin Withaar en Yvonne Kisjes zonder ballen aankondigden dat de bingo van start ging. De digitale wereld neemt hedendaags werkelijk alles over, zo ook de bingoballen! Waar de organisatie even de weg kwijt was (je stelt je toch in op die balletjes..) schakelden de 60 aanwezige jeugdleden in een mum van tijd om. Op school wordt immers al lang niet meer gewerkt aan de hand van een krijtbord.

Met Martin achter de microfoon vlogen de getallen de kantine in en werd er hevig gekrast op de uitgedeelde bingo-blaadjes. U weet wel, van die mooie vierkante papiertjes met lukraak 24 getallen erop. Zo werd er dan ook eerst gespeeld voor de bovenste rij om vervolgens hetzelfde liedje te herhalen bij de onderste rij. Dan kras je net zo lang door tot je beseft dat er niks meer te krassen valt en roep je uit volle borst: 'BINGOOOO!!!'.

Voor degenen die niet zo bingo-vaardig zijn. Het spannendste moment begint dan pas, want Yvonne gaat dan controleren of je wel daadwerkelijk bingo hebt. Ziet u het al voor u? Dat brilletje zakt zo iets lager op de neus, de DESZ-pupil wordt diep in de ogen gekeken tot bibberens aan toe en 60 anderen in de zaal roepen niet veel meer dan' VALSE BINGOOO, VALSE BINGOOOO!'

Tot ieders teleurstelling is die bingo nooit vals en zo worden de prijzen in moordend tempo verdeeld. Voordat de volgende ronde begint is er dan een 'sta-ronde'. Iedereen staat en kijkt naar dat vierkantje blaadje. Dan is het duimen en hopen dat de getallen voor je ogen niet worden genoemd.

Aan het eind van de avond verlaten dan 60 vrolijke koppies, gevuld met ranja en chips weer vredig de kantine en kijkt de AC terug op een geslaagde avondje bingo zonder ballen.

Winnaars 1ste prijs:
- Hans-Jan Slurink
- Tiemen van Doorne
- Lysanne Krabbe

Hoofdprijs (2 kaartjes PEC Zwolle).
- Eddy v/d Linde.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams