Verlies met een beauty

Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 9

Dinsdag 17 november | ​Zaterdag 14 november stond de uitwedstrijd tegen koploper VWC B1 uit Munnekeburen op het programma. Nog ongeslagen en met de volle winst van 21 punten uit 7 wedstrijden de absolute favoriet binnen de poule. Overeenkomst tussen de beide ploegen is het geringe aantal tegendoelpunten, dus dat zegt wel iets over de verdediging van met name de rood witten. Hans Jan moest opdraven voor de B1 selectie. Lars Visser is en wordt een bekend gezicht en vaste kracht binnen de B2. Alweer bedankt!

Gelijk met de start van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat VWC voetballend aftastend begon en het DESZ niet echt moeilijk maakte. Toch werd er makkelijk gecombineerd door de thuisploeg en wist men elkaar goed te vinden door goed te communiceren en te coachen. Iets wat de ploeg uit Zwartsluis, ondanks aandacht op trainingen, nog onvoldoende beheerst. Gedurende de hele eerste 40 minuten voetbal werd er hoofdzakelijk nuttig verdedigend werk verricht door de DESZ spelers. Ook nu proberen we bij balbezit lange ballen naar voren te krijgen en te counteren. VWC daarentegen had een snelle diepe laatste man die de spaarzame uitbraken onderschepte en Desz geen vuist kon maken.

Aan de andere kant lukte het de thuisploeg niet om de defensie van DESZ te passeren. Met hard werken en concentratie lukte het om de gelederen te sluiten en de koploper van scoren te weerhouden. Ruststand 0-0. Een prima prestatie van onze boys.

Dat VWC anders de kleedkamer uit kwam werd snel duidelijk. Het aftasten was voorbij en men liet binnen 10 minuten zien waarom de ploeg bovenaan staat. Door mooi positie- en combinatie spel wist men al heel snel de verdediging van DESZ letterlijk op het verkeerde been te zetten. In een overvol zestien meter gebied voor het doel van Sem, kwamen op sublieme wijze spelers vrij voor het doel en in scoringspositie, de afronding was dan ook tweemaal in de beginfase van de tweede helft doeltreffend. DESZ was totaal de kluts kwijt en Sem spoorde de ploeg aan niet paniekerig te gaan voetballen om de schade te beperken. Over het al gemeen lukte dat best wel, wat conditioneel veel van de spelers vergde. Opgeven was geen optie en dat gebeurde ook niet. Technisch gezien was VWC veel sterker, maar DESZ haalde alles uit de kast om de thuisploeg het voetballen moeilijk te maken. Uiteindelijk kon niet voorkomen worden dat er nog vier keer werd gescoord.

Opmerkelijk genoeg kwam het mooiste doelpunt kwam van de DESZ kant. Met het nemen van een vrije trap op maat richting de zestien van VWC, tuinde Jeroen niet in de buitenspelval van de thuisploeg en kon met een fraaie omhaal de uitgekomen keeper van VWC passeren. Een beauty! Dat maakte het verlies enigszins goed. Eindstand 6-1.