Nieuws

Verduurzaming sportcomplex S.V. DESZ

Auteur: Gerjan Kronenberg.

Maandag 26 september | Tijdens de ledenvergadering van 11 april jl. heeft het bestuur vanuit de leden de opdracht gekregen aan de slag te gaan met verduurzaming van het sportcomplex. Er is onlangs opnieuw een energiescan uitgevoerd en hieruit kwam de nadrukkelijk aanbeveling de accommodatie te voorzien van zonnepanelen. Gezien de stijgende energieprijzen wil het bestuur dit graag op korte termijn realiseren.

In samenspraak met adviseur J. van Ittersum van VI Bouwmanagement zijn er inmiddels offertes ontvangen van meerdere leveranciers. De partij die daar economisch het beste uit naar voren komt is Sonkrag Nederland BV uit Meppel. Het betreft het plaatsen van 52 zonnepanelen met een opbrengst van 17000 kWh per jaar op het dak van onze kantine. Deze investering bedraagt € 18.000,- (excl. BTW). De BTW kunnen we verrekenen.

CV Ketels

Sinds de realisatie van ons complex in 1987 hebben we voor het douchegedeelte 2 CV-ketels in gebruik. Door een flinke toename van storingen en een hoog energieverbruik zijn beide ketels nodig aan vervanging toe. Voor het vervangen van deze ketels door 2 HR-ketels met een gesloten systeem zijn inmiddels offertes uitgezet. Daarbij worden ook bestaande sponsoren aangeschreven om de opdracht uit te voeren. Verwachting is dat deze investering circa € 10.000,- (excl. BTW) bedraagt.

Beide investeringen worden vanuit eigen vermogen gerealiseerd. Gezien de hoogte van de bedragen wil het bestuur de leden hierover informeren.

Wanneer er vragen of concrete bezwaren zijn voor het in gang zetten van deze twee plannen tot verduurzaming, kunnen leden dit vóór 30 september aangeven bij Atze ten Klooster of bij Barend Vinke. Bij voorkeur via een e-mail naar barend48@outlook.com..


Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams