Nieuws

​Verdiende overwinning DESZ JO15-2g

Bekijk alle foto's!
Auteur: Jacco Prikken. Foto's: 3

Maandag 26 november | 24 november 2018 09:00 uur, DESZ JO15-2g tegen Vitesse 63 JO15-1g. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staan zij 8e en wij 3e met een verschil van slechts 2 punten. Op papier dus een gelijkwaardige tegenstander en een belangrijke wedstrijd. Het is koud aan de Cingellanden, slechts 2 graden Celsius!! We hebben er zin in, de ouders aan warme koffie, de jeugd aan de warming-up.

In de beginfase is het vooral veel verdedigen tot de eerste uitbraak Thomas waarmee DESZ even laat zien wat hun bedoeling is: winnen! Het gaat mooi gelijk op totdat weer Thomas uitbreekt en via de keeper net naast schiet. De corner die volgt levert helaas niets op. Niet lang hierna breekt Vitesse uit en schiet over het doel van een prima keepende Joel. Vitesse is nu meer in de aanval maar ook nu is Joel alert en pakt deze bal makkelijk, kort na deze redding is opnieuw een actie van de keeper nodig om de nul te houden.

Trainer/coach Arjan geeft een aantal aanwijzingen en ineens staat Robbie oog in oog met de keeper van de tegenstander, maar die houdt het hoofd koel en het doel leeg. Op het middenveld en de zijkanten is het een drukte van belang waarbij Carolien opvalt door haar goede spel. Het gaat steeds beter met DESZ maar het doelpunt wil maar niet vallen. Een afstandsschot van Stefan landt in de handen van de keeper die hem bijna laat gaan maar ook dit loopt nog goed af voor de gasten uit Koekange. Vervolgens schiet Sanne schiet ook in de handen van de keeper, hij wil er maar niet in!!

Sterker nog, Vitesse komt beter in de wedstrijd en na een goede aanval met mooie redding van Joel valt kort erna toch het eerste doelpunt te vieren voor Vitesse!! Gelukkig is de grensrechter alert en zag hij dat de tegenstander ruim buitenspel stond en steekt de vlag in de lucht. De scheidsrechter neemt dit over en keurt het doelpunt daarmee af. Ineens staat Chiel alleen voor de keeper maar hij schiet op de lat, de bal valt weer voor zijn voeten maar hij schiet jammer genoeg over zodat we met 0-0 de rust in gaan.

2e helft
Direct zet DESZ druk en creert kansen, op een voorzet van Chiel schiet Jarno net over, even later herhaalt zicht dit nog een keer. Maar ineens is hij daar, Robbie komt voor de keeper na een prachtige loopactie en schiet de openingstreffer binnen, 1-0 voor DESZ!! Niet veel later geeft Angelina de bal mooi voor op Robbie die net over schiet. DESZ blijft aanvallen en verdient een corner, deze levert niets op

De volgende aanval van DESZ is in de maak en Tiemen kaatst naar Robbie die passt naar Ruben, de handen van de keeper redden Vitesse. Na een overtreding van Thomas neemt Vitesse een mooie vrije trap die een makkelijke prooi is voor Joel. Direct weer de omschakeling, Angelina passt naar Robbie en hij vervolgens door naar Ruben, deze bal gaat over het doel. Als het doel 50 cm hoger was geweest was de stand al minimaal 12-0 geweest.

Ineens krijgt Ruben de bal en voordat iedereen met de ogen kan knipperen staat het 2-0, mooie actie Ruben!! Vitesse geeft niet op en krijgt 3 corners op een rij die op niets uitlopen. En ja hoor, daar is hij weer, Robbie passeert een aantal spelers en tikt de 3-0 binnen. Er volgen nog een paar aanvallen van DESZ die niets meer opleveren. De jongelui verstevigen hun 3e positie met deze eindstand van 3-0.

Goed gedaan allemaal!!

Een filmpje van één van de doelpunten:

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO15-2 >

Advertentie

Tamek
superstersponsor Tamek
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams