Veel inzet maar geen punten voor DESZ 1

Auteur: Arjan Krabbe. Foto's: 50

Maandag 7 oktober | ​Na de goede overwinning van vorige week op Oudehaske, was DESZ vastberaden om de eerste driepunter in eigen huis te behalen. Dit moest gebeuren in de derby tegen VHK.

Om 14:45 uur werd er afgetrapt op sportpark de Cingellanden en het was DESZ dat direct het initiatief pakte. Het goed druk zetten leverde DESZ veel balbezit op, maar tot echt grote kansen wist de thuisploeg niet te komen.

VHK probeerde het voornamelijk via de lange bal, maar ook deze werd vaak veroverd door DESZ. Na een half uur spelen was er de kans voor V.D. Linde, zijn kopbal miste kracht en kon zo makkelijk gepakt worden door de keeper. Na dit moment zijn er geen kansen meer geweest en werd er voornamelijk op balbezit gevoetbald. Met een 0-0 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na nog geen vijf minuten in de tweede helft was daar plots de 0-1. Door miscommunicatie tussen Feenstra en Akkerman, was het uiteindelijk Akkerman die de bal achter zijn eigen goalie werkte.

Nog geen minuut later is de stand alweer gelijk. Het is Krabbe die de bal voor zijn voeten kreeg en maar eens uithaalde, via de verdediger komt de bal opnieuw voor en gebeurde hetzelfde. Nu werd de bal van richting veranderd door Horst waardoor de keeper kansloos is; 1-1.

DESZ blijft hierna het betere van het spel hebben, maar drukt dit niet uit in grote kansen. Het is VHK dat het beste met de kansen omspringt, met nog een kwartier op de klok is het de spits die vrij kan binnenkoppen; 1-2.

DESZ zette alles op alles om er nog een punt uit te slepen. Na een ware scrimmage is het Krabbe die zijn inzet van de lijn gekeerd ziet worden. Een aantal minuten later probeert Moorman het nog in de korte hoek. Met een knappe reflex houdt de keeper van VHK deze bal uit het doel.

Kort hierna vindt de scheidsrechter het mooi geweest en fluit af. DESZ is dus nog steeds op zoek naar de eerste punten in een thuiswedstrijd in de competitie.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van de wedstrijd.