Veel doelpunten in duel promotiepoule DESZ JO17-1

Auteur: Christiaan Akkerman. Foto's: 35

Zondag 9 februari | In het voorprogramma van DESZ 1 mochten wij onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen spelen in de promotiepoule. Dat de goede resultaten van de laatste tijd niet onopgemerkt zijn gebleven bleek wel uit het grote bezoekersaantal. Volgens Good-old Gerrald Bols; hij klokte 1946 toeschouwers. Leovardia, de tegenstander van vandaag, staat voor de wedstrijd 8e op de ranglijst. DESZ verdienstelijk 3e. Hopelijk vandaag ook weer drie punten net zoals vorige week uit bij de Zwaluwen.

Ondanks, of misschien wel doordat de biologische klok van onze aanvoerder nog op zomertijd stond, begonnen we slap aan de voorbereiding. Deze lijn werd dan ook doorgezet in de wedstrijd wat resulteerde in de 0-1 voor onze Friese gasten. Het eerste halfuur kwamen we niet in het goede spel zoals we gewend zijn. Op knokken en karakter was het Laurens Schuurman die de 1-1 binnenschoot. Achteraf HET kantelpunt in besef & beleving.

Jona Marsman was het, die geen 3 minuten nodig had om zowel de 2-1 als ook de 3-1 binnen te tikken. De controle was terug. Ruststand 3-1. Trainers Tom & Jarno brachten met de rust 1 wissel! Marnix ( de alleskunner), ook wel de Dirkie Kuijt van 17/01 genoemd, schoof door naar het middenveld. 9 minuten later schoot Jona zijn hattrick binnen; 4-1. Nauwelijks 2 minuten later. Maarten met een afstandsschot, of de verdediger of Maarten hem maakte, weten we nog niet. 5-1.

DE PASS VAN DE WEDSTRIJD, kwam op naam van Sven. Onder toeziend oog van de voltallige selectie schoot hij met zijn verkeerde been fantastisch voor; Jannes 1e paal; Kuijt richting 2e paal. Die laatste dacht niet na en schoot keihard binnen: 6-1! De bezoekers deden nog iets terug, een prachtgoal 6-2 waarvoor wij ook klapten.

DESZ liet niet met zich sollen. Door goed verzorgd voetbal over alle schijven werd het 7-2. Nog een speldenprik van Leovardia: 7-3. Sven Eilander met de laatste van vandaag: eindstand: 8-3!

Man of the Match....Het Collectief! Moet ik er toch één noemen: Lex Feenstra; hij hield ons goed op de been met 3 prachtreddingen. Maar nogmaals: eigenlijk doe ik daarmee de rest tekort.