Nieuws

" Van Suppen tot Scoren - Een Kolderieke Start van Seizoen 23-24"

Bekijk alle foto's!
Auteur: Marith Schipper. Foto's: 12

Zondag 3 september | Donderdag 31- 8-2023 Desz VR1 – Ens VR1 Om vijf seconden voor half 7 komt ook de laatste speelster het sportpark op gewandeld. Net geen boetes uitgedeeld, waar in de eerste weken de eerste Tikkies met de titel 'Boete!!' al snel de deur uitvlogen. Het seizoen werd afgetrapt met een gepland tennistoernooi, wat door de regen veranderd werd in een padel-middag. Na die zaterdag ging een deel van het team suppend op kroegentocht. ( gesponsord door de firma Koos Slurink ) Ook die middag konden de eerste boetes al geïnd worden: te laat, vergeten af te melden. Maar: een mooie, gezellige en originele aftrap van seizoen 23-24 was het in ieder geval zeker.

Na een aantal trainingen op het veld was het vandaag tijd voor de eerste "onofficiële wedstrijd", volgens Eddy. En deze bespreking zal hij het kort houden. Dit deed hij zeker.

Met drie spitsen die volgens hem scherp en vooral "helemaal crazy in de kop" waren en met de opstelling met watervaste stift op het whiteboard geschreven, die hij er met een schuursponsje weer af kreeg, was de bespreking binnen vijftien minuten klaar.

Kort blikte Eddy nog even kort terug op het suppen waar Miranda "als de koningin" bleef zitten op de sup en zich liet varen naar de kroegen. Gelukkig nam ze vanavond wel staand plaats onder de lat, waar ze dit jaar supershowkeeper MJ vervangt.

Om half 8 werd er afgetrapt tegen SV Ens, waar ex-supershowkeeper MJ, in tegenstelling tot de periode waarin ze nog op tijd móest komen, nu klaar zat voor het fluitsignaal. De trainster van Ens benoemde al snel dat een deel van Ens nog nooit gevoetbald had.

Desondanks werd het een leuke wedstrijd. Na een aantal goede aanvallen vanuit DESZ die naast gaan, tikt onze marathonloper Annemieke de 1-0, nog voor het half uur op de klok staat, binnen. Net als de 2-0. Een zuivere hattrick is mogelijk, maar met nog twee minuten voor de rust speelt Annemieke, wanneer ze in deze positie komt, de bal af en tikt Jari de 3-0 binnen.

Na de rust wordt de score goed uitgebreid. Imogen, die de laatste minuut van de wedstrijd nog mee komt kijken, is verbaasd wanneer ze hoort dat er 9-1 op het scorebord staat.

De eerste minuten van de tweede helft wordt er niet gescoord, ondanks dat Ens er in die minuten een speelster te weinig heeft staan. Al snel komen ze hier achter en spelen we weer netjes elf tegen elf. Eddy had gelijk.

Die spitsen zijn echt helemaal crazy in de kop, want ook Hannah maakt haar eerste twee goals van het seizoen weer, tikt Anne Mieke de derde van de avond binnen en maakt Jari na een mooie actie ook haar tweede goal van de avond. Maar, niet alleen die spitsen zijn scherp. Heel dames 1 staat er.

Ook Demi die ziek van al het feesten op de Bruisweek en zonder één training in haar benen dit totáál niet toont aan haar tegenspeelster. Die staat er. Net als altijd. Met of zonder kater.

Renée haar moeder komt rennend het veld in wanneer Renée de bal via de lat, van grote afstand 30 meter, keihard het doel inschiet.

En Lisa, die na een tijd lang niet voetballen, vandaag de mid-mid positie inneemt tikt, via het been van de verdediger van Ens, ook nog een goaltje binnen.

Terwijl Eddy in de bosjes hard aan het zoeken is naar een bal, valt nog wel een tegengoal ergens gedurende de tweede helft, maar dit bederft de pret niet. Annemieke komt koprollend langs de dug-out wanneer ze haar jasje aantrekt na haar wissel en de winst is zeker. Het duurt een tijdje voor de scheids afsluit, maar dan is het signaal daar. Welverdiende biertijd.

Marith Schipper,

Meer nieuws van DESZ VR1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams