Van roze wolk naar poten in de klei…

Auteur: Gerrit van Leusen. Foto's: 16

Donderdag 7 april | ​Zaterdag 2 april werd er afgereisd naar Emmeloord om te spelen tegen de gelijknamige club, FC Emmeloord B2. Een overwinning zou een riante positionering in de kop van de ranglijst opleveren en respect afdwingen. Dan moest er eerst nog wel gewonnen worden tegen een meestal stugge polderploeg.

De groep zag het duel met vertrouwen tegemoet en de stemming was opperbest. Dat is meestal wel zo trouwens. Bij de warming up telde de thuisploeg een negental spelers, waarbij de groep de laatste vijf minuten aangevuld werden met nog een zestal spelers, die na een andere wedstrijd nog eens kun kunsten mochten vertonen. De scheidsrechters speelde open kaart en gaf aan dat het C1 spelers waren die de B2 selectie kwamen versterken. De beste man gaf tevens mee geen commentaar in- en buiten het veld te dulden en adequaat ingegrepen zou worden. Het is maar dat je het weet en een gewaarschuwd man telt voor twee……

Het begin van de wedstrijd ging gelijkmatig op, waarbij FC Emmeloord iets sterker was en druk zette. Met een sterk middenveld en een paar snelle aanvallers, die technisch ook iets in de mars hadden kon DESZ moeilijk vat op de wedstrijd krijgen. De thuisploeg zette sterk aan en maakte gebruik van de snelheid voorin met een lange ballen die onvoldoende werden onderschept door de verdedigers van DESZ. Hierbij kon men snel en gevaarlijk opstomen richting het doel van Sem en met een paar mooie acties het fraai afronden. Binnen een half uur was het 3-0 en had DESZ het nakijken. De teleurstelling was groot en DESZ was niet in staat te herstellen. Dat FC Emmeloord bloed rook en het doelsaldo wilde opkrikken moge duidelijk zijn. Dit gebeurde ook. Ondanks de analyse van de eerste helft door Gerjan tijdens de rust en de aanpassingen werd het beeld van de eerste helft doorgezet. De beginfase van de tweede helft kon DESZ nog min of meer stand houden, maar uiteindelijk werd FC Emmeloord in de gelegenheid gesteld om de wedstrijd ontspannen uit te spelen, het doelsaldo te verhogen en maar liefst als eindstand een fraaie 7-0 op het scorebord te zetten.

We kijken enigszins geflatteerd terug op deze wedstrijd. De kwaliteit met instroming van een aantal C1 spelers bij FC Emmeloord heeft een groot aandeel in het wedstrijd verloop gehad. Op zich is dat toegestaan en voor ons ook geen excuus. Het zorgt er alleen voor dat je van een roze wolk met de poten in de klei komt te staan. Een wedstrijd om snel te vergeten!!