Nieuws

Van de Bestuurstafel editie september 2020

Auteur: Gerjan Kronenberg.

Woensdag 23 september | Vanaf 2020 zijn wij als bestuur van DESZ in het kader van de pijler "Transparant" gestart met een maandelijkse editie "Van de Bestuurstafel". Doelstelling is om de leden mee te nemen in de voortgang van het beleidsplan 2019 -2023 "SamenDESZ 2.0". Door de intrede van het coronavirus hebben we even pas op plaats moeten maken op sommige onderdelen. Vanaf heden zullen we weer maandelijks verslag doen van de ontwikkelingen binnen onze mooie vereniging.​​

Vervanging kunstgras
Deze zomer zijn onze beide kunstgrasvelden succesvol vervangen. Leverancier Domo Sports heeft, ondanks wat vertraging bij de opstart, gezorgd dat we weer optimaal kunnen voetballen op twee prachtige kunstgrasvelden. Verder hebben we in deze periode extra putten geïnstalleerd, zodat het regenwater veel minder op de betonpaden blijft staan. Wij zijn erg content met de oplevering en op dit onderdeel kunnen we weer jaren vooruit.

Herinrichting kantine
Medio augustus zijn de eerst plannen gepresenteerd aan het bestuur ten aanzien van de herinrichting van onze kantine. Doelstelling is de kantine te restylen naar een hedendaagse stijl. Wij zullen indien mogelijk wat beelden laten zien op onze ledenvergadering in november. Deze herinrichting zal in de zomer van 2021 worden uitgevoerd, zodat we in een vernieuwde kantine ons 75 jaar jubileum kunnen vieren.

Ons sportpark rookvrij
In 2019 is de KNVB gestart met de campagne "voetbal geeft roken de rode kaart". Dit houdt in dat vanaf dit seizoen alle Eredivisie en Keuken Kampioen divisie clubs rookvrij zijn. Alle amateurvoetbalverenigingen zullen daarna volgen om een gezonde sportomgeving te creëren. Ook S.V. DESZ zal meegaan in deze landelijke beweging en niet wachten tot het jaar 2025 als het officieel wordt verboden. Daarom vragen wij vanaf 1 oktober de leden en bezoekers om op zaterdag voor 12:00 uur niet meer te roken op ons Sportpark. Meer informatie volgt binnenkort op de website.

Opstart seizoen 2020 - 2021
Afgelopen zaterdag zijn alle competities weer begonnen voor onze jeugd en seniorenelftallen. Ondanks alle coronaperikelen hebben we een mooie doorstart kunnen maken en zijn alle teams voorzien van een enthousiast kader. Uiteraard hopen wij dat de teams ook ingedeeld zijn in een passende competitie en dat ze elke zaterdag MAXIMAAL kunnen genieten van het spelletje voetbal.

Dit seizoen hebben we voor het eerst weer een 4e elftal met een mix van jong en oud. We hopen dat het een succesvol debuut wordt voor deze boys!

Onze JO19-1 speelt dit jaar hoofdklasse. In de bekercompetitie kreeg JO19-1 enkele dikke nederlagen te incasseren, echter is het herstel ingezet door de 1e competitiewedstrijd maar nipt te verliezen. De onderbouw JO8 en JO9 is gestart met circuittraining op basis van de VTON-Voetbalmethode. Een nieuw initiatief welke met veel enthousiasme is ontvangen. Verder zijn de interne scouts gestart om de ontwikkeling van onze jeugdspelers te volgen. Wij hopen dat deze extra ondersteuning gaat leiden tot mooie dingen binnen onze jeugdafdeling.

Ons vlaggenschip DESZ 1 is dit jaar weer ingedeeld in de 2e klasse J, met veel bekende tegenstanders, maar ook nieuwkomer Achilles 1894, waar wij afgelopen zaterdag een maatje te klein voor waren. Gezien het hoofdklasse materiaal wat bij de tegenstander op het veld stond niet geheel onverwacht.

DESZ 2 heeft een goede voorbereiding achter de rug en startte de competitie ook goed door een 1-5 overwinning bij Noordscheschut.

Ons Vrouwen 1 team speelde zich naar de volgende ronde van de beker door te winnen van de buren uit Belt-Schutsloot. Deze "overwinningsmood" is doorgetrokken naar de competitie en daar werd ook 2x gewonnen, waardoor de koppositie is ingenomen. Ga zo door dames!

DESZ 3, DESZ JO17-1, JO13-1 en JO13-2 zijn ook door naar de volgende ronde van de bekercompetitie. Succes alvast! Zo is er van elk team wel wat moois te zeggen of te wensen. We zullen het uiteraard met veel belangstelling volgen en gaan door middel van het VIP-team van de week de teams in de spotlights zetten dit seizoen. Veel succes en plezier gewenst! #samenDESZ

Vacature secretaris
Vanaf november is de secretaris post weer vacant binnen ons bestuur. Hanneke van Dijk heeft dit tijdelijk een jaar waargenomen na het aftreden van Adriaan ter Horst. Mocht u interesse hebben, dan staat de vacature online op onze site. Wij hopen dat er kandidaten zich melden en dat we een geschikte opvolg(st)er kunnen presenteren op de ledenvergadering.

Coronamaatregelen
De landelijke coronabesmettingen nemen helaas weer fors toe. Wij vragen iedereen nogmaals de maatregelen in acht te nemen, zowel binnen de lijnen alsook langs de lijn.

Status doelstellingen beleidsplan
Bent u benieuwd naar de totale status van het beleidsplan SamenDESZ 2.0, dan kunt u dit hier vinden. Dit document wordt maandelijks bijgewerkt en toegevoegd aan de edities "Van de Bestuurstafel".

Het Bestuur

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams