Valse herstart competitie voor DESZ

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 35

Zondag 28 januari | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft een slechte herstart van de competitie beleefd. In het thuisduel tegen NEC Delfzijl kwamen de rood-witten al voor rust op achterstand. Na de theepauze kwamen de gastheren nog wel op gelijke hoogte, maar even zo snel waren de bezoekers weer trefzeker. Vlak voor tijd brachten zij de genadeklap toe: 1-3.

De gastheren begonnen nog aardig aan de wedstrijd. Na iets meer dan vijf minuten resulteerde dit in een eerste kans voor Danny Moorman. Hij knalde het leer naast. Twee minuten later was ook zijn aanvalskompaan gevaarlijk. Tom Kisjes mikte het speeltuig te hoog. Kort hierna lieten de bezoekers zich voor het eerst gelden. Renee Agterhuis bracht bekwaam redding.

Niet veel later kregen de gasten een strafschop toegekend. Deze werd echter naast geschoten. Dit bleek slechts uitstel van executie. Krap tien minuten later was het namelijk alsnog raak. Een voorzet vanaf links werd tegen de touwen gekopt door Daniël Clarke Acaster: 0-1. Via Karlo Naberman was DESZ voor rust nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn poeier belandde op de lat. Ruststand: 0-1.

Na de theepauze gingen de gastheren op zoek naar de gelijkmaker. Om deze op het scorebord te doen verschijnen, lanceerden zij een voorzichtig offensief. Dit resulteerde in kansen voor Moorman en Robin Rook. Eerstgenoemde zag de doelman pareren, terwijl laatstgenoemde compleet miste. Vijf minuten later kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte.

De Sluzigers verdienden een vrije trap op zo'n vijfentwintig meter van het vijandelijk doel, welke werd opgeëist door Jarno Nieborg. Het bekeken schot van de linkspoot bleek de sluitpost van NEC Delfzijl te machtig: 1-1. Binnen enkele minuten werd het werk van de rood-witten weer teniet gedaan. Jari Slort schatte een diepe bal op waarde en rondde af: 1-2.

In de slotfase was DESZ niet meer bij machte om een gooi naar een gelijkspel te doen. Tot overmaat van ramp werd de hoop hierop enkele minuten voor het laatste fluitsignaal aan diggelen geschoten door de gasten. Daniël de Boer was het eindstation van een counter: 1-3. In de resterende minuten kreeg het duel nog een extra nare nasmaak voor de gastheren. Kisjes zag een directe rode kaart en mocht vroegtijdig douchen. Eindstand: 1-3.

Volgende week spelen de rood-witten hun eerste uitduel van 2018. In Emmen is Drenthina de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, Sportpark ,,de Oude Ros''.