​Valse competitiestart voor DESZ

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 23 september | GRONINGEN – Het vlaggenschip van DESZ heeft geen punten overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. In het uitduel tegen promovendus The Knickerbockers wisten de rood-witten geen een keer doel te treffen. De gastheren, daarentegen, waren wel een keer trefzeker. Dit bleek voldoende voor de zege: 1-0.

In de beginfase van het duel was het voor beide ploegen vooral aftasten. De rood-witten hadden het meeste balbezit, maar wisten niet gevaarlijk te worden. De thuisploeg gokte het op de counter. Dit leverde hen na ruim twintig minuten een eerste mogelijkheid op. De bal werd voorbij Renee Agterhuis geschoten, maar kon tijdig worden weggewerkt.

Vijf minuten later waren de gastheren andermaal gevaarlijk. Een schot vanaf links belandde bij Agterhuis op de vuisten. Na een krap half uur volgde de grootste kans van de wedstrijd. The Knickerbockers schakelden snel om en speelden de linksbuiten vrij. Hij schoof het speeltuig rakelings voorlangs.

In de periode hierna waren de Sluzigers meerdere malen dichtbij de openingstreffer. Eerst stuitte Ronny Bakker op de sluitpost van de thuisploeg. Niet veel later slingerde Karlo Naberman het leer op de paal. In de 34e minuut zag Tom Kisjes zijn inzet knap gestuit worden, waarna Bakker de bal voor het intikken had. Zijn schot ging via een tegenstander over het doel. Ruststand: 0-0.

De rood-witten begonnen slecht aan het tweede bedrijf. Binnen vijf minuten kwamen zij namelijk op achterstand. Zij slaagden er niet in om de bal weg te werken uit het eigen zestienmetergebied, wat één van de aanvallers van de gastheren in staat stelde om af te drukken: 1-0. Kort hierna waren de Sluzigers gevaarlijk via Etiënne Moorman. Zijn schot belandde op de vuisten van de keeper.

Vijf minuten later kwamen de bezoekers tot twee keer toe goed weg. Beide malen bracht Agterhuis knap redding, waarmee hij zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand. Pas een kwartier voor tijd stelden de gasten hier weer iets tegenover. Een indraaiende corner van invaller Danny Moorman belandde op de paal.

Waar vervolgens een rood-wit slotoffensief werd verwacht, bleef deze uit. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal was DESZ toch dichtbij een late gelijkmaker. Kisjes schoot het speeltuig richting de kruising, maar de doelman redde katachtig. Vlak voor tijd leken de gastheren de wedstrijd te beslissen. Agterhuis bracht echter andermaal redding. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 1-0.

Volgende week speelt DESZ haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. FC Klazienaveen komt dan op bezoek. Aanvang: 15.00 uur, sportpark De Cingellanden.