Nieuws

Vacatures opvolging feedback met betrekking tot seniorencommissie

Auteur: Het bestuur.

Zaterdag 1 april | Aan het begin van het huidige voetbalseizoen is de seniorencommissie vol enthousiasme gestart met haar taak. Echter gedurende het jaar zijn diverse vacatures om verschillende redenen ontstaan binnen de seniorencommissie. Het bestuur heeft, vlak voor de start van de ledenvergadering van 6 februari jl., een brief ontvangen ondertekend door een tweetal leden en een achttal spelers van de eerste selectie van onze vereniging.

Tijdens de vergadering is door onze voorzitter aangegeven dat met de schrijvers van deze brief, met als titel "Motie van wantrouwen TC seniorencommissie", een gesprek zou plaatsvinden en dat daarna een terugkoppeling zou plaatsvinden aan de leden. Middels deze brief willen wij u allen een terugkoppeling geven.

De belangrijkste bezwaren van deze groep DESZ-leden zijn als volgt samen te vatten:

  • Gebrekkige communicatie tussen seniorencommissie en de senioren, waardoor het niet duidelijk is wat er speelt binnen de senioren;
  • Ontevreden spelers, trainers en supporters en het niet ingrijpen bij het eerste elftal als gevolg van slechte resultaten;
  • Het niet duidelijk voeren van beleid.

Alle door de schrijvers genoemde punten zijn meerdere keren besproken, met name om te begrijpen waar de bezwaren vandaan komen, maar ook op welke wijze tegemoet gekomen zou kunnen worden aan de bezwaren. Vervolgens zijn bovenstaande punten diepgaand besproken binnen het bestuur en zijn diverse acties uitgezet.

Een van de acties die het bestuur heeft ondernomen is het inventariseren van diverse oorzaken van onrust binnen de vereniging, omdat het bestuur, naast bovenstaande brief, ook andere soortgelijke signalen heeft ontvangen. Hiertoe heeft het bestuur gesproken met een groot aantal leden van onze vereniging.

In een eerdere mededeling, d.d. 9 maart jl. hebben wij reeds geschreven over de uitkomsten van deze inventarisatie en de maatregelen die wij hebben genomen of in de nabije toekomst zullen nemen. Wij verwijzen u naar onderstaande mededeling:

Mededeling van het Bestuur 09-03-2023

In een vervolg hierop zijn wij de afgelopen periode bezig geweest met het inventariseren van de vacatures binnen de seniorencommissie en welke profielen de nieuwe leden zouden moeten hebben. Hierbij hebben wij de aandachtspunten, zoals hierboven genoemd, betrokken bij het opstellen van de profielen voor de leden van de seniorencommissie.

Op basis van deze profielen zijn wij inmiddels gestart met het zoeken van nieuwe leden voor de seniorencommissie. Meer hierover is te lezen in het artikel: https://desz.nl/actueel/nieuws/profielen-en-vacatu...

Wij verzoeken een ieder die een passend profiel heeft zich aan te melden voor een van deze functies, of voor een andere functie die staat vermeld op de website.

Met vriendelijke groeten,

Het dagelijks en hoofdbestuur SV DESZ

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams