Nieuws

Update prestaties DESZ 35+

Auteur: Robin Voogd.

Zondag 28 april | Na de twee overwinningen van twee weken geleden stonden er met Steenwijk en FC Meppel twee belangrijke wedstrijden op het programma voor de mannen uit Zwartsluis.

Dit keer de nodige afmeldingen, waaronder die van Harold (wel gespot in de snackbar) en Johan (hoogtestage in Griekenland). Kim had zich zelfs helemaal niet aangemeld en ook niks van zich laten horen, maar omdat broer Cor zich op het allerlaatste moment afmeldde (met ernstige rugklachten of omdat hij op buienradar had gekeken?), was er toch nog een plekje voor hem in de auto van Reinie. Cor is dezelfde avond overigens gespot in het nachtleven (lees: de feesttent) van Zwartsluis. Met zijn dansmoves leek niks mis te zijn…. DESZalniettemin reisden we toch met 10 man af naar het verre Steenwijk.

Eenmaal aangekomen in Steenwijk snel omkleden in kleedkamer 3 (zoals ons was opgedragen). Hierna warmlopen op het prachtige gemaaide, strakke veld. Een biljartlaken was er niks bij. Na de warming-up (is de bal nog teruggevonden Nico?) floot de scheidsrechter, onder het toeziend oog van onze enige supporter, de vader van Nico, uiteindelijk voor het begin van de wedstrijd tegen FC Meppel. De heren uit Zwartsluis begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd weinig weggeven en er werden de nodige schoten op het doel van de tegenstander gelost. Helaas misten deze precisie. Of de ballen vlogen hoog over het doel, of ze gingen recht op de keeper af. Na balverlies van DESZ kwamen de heren van Meppel er ineens snel uit. Dit resulteerde in een 3 tegen 1 situatie, en na een hard en laag schot was de score ineens 0-1.

Hierna gebeurde er bar weinig, totdat Martijn, met medewerking van een speler van FC Meppel, de 1-1 uit het niets op het scorebord zette. De loopactie van Nico verdiende hierbij volgens eigen zeggen ook een eervolle vermelding.
Niet veel later tekende Martijn, na wederom een goede loopactie van Nico, ook voor de 2-1. Een loepzuiver schot in de rechterbenedenhoek, waar zelfs de 2,5 meter lange keeper van FC Meppel geen antwoord op had! DESZ hield vervolgens knap stand (Bernd werd nog nagetrapt en haalde Robin een doorgebroken speler neer?) en sleepte uiteindelijk de verdiende overwinning over de streep.

Na 2,5 uur gewacht te hebben in de kleedkamer stond vervolgens de wedstrijd tegen de, tot op dat moment ongeslagen, thuisploeg op het programma. Al vrij snel kwam DESZ op 1-0. Remco zette druk bij een terugspeelbal op de keeper. Deze schrok vervolgens zo erg dat hij de bal recht in de voeten van Remco speelde. Voor Remco vervolgens een koud kunstje om netjes en beheerst af te ronden. Hierna volgden al snel nog enkele grote kansen voor DESZ. Gerjan had een wereldgoal in gedachten toen hij een bal in één keer uit de lucht plukte. Helaas resulteerde zijn schot niet in een doelpunt, wel in een ingooi. De compleet vrijstaande Kim dacht vervolgens met zijn gouden linker te scoren, maar op dit moment schijnen ze de bal die hij over schoot nog aan het zoeken te zijn.

De wedstrijd lag hierna een tijdje stil na een botsing tussen Robin en de aanvaller van Steenwijk. Hier zal ik verder maar niet over uitweiden. Omdat Martijn klaar was met al het gemopper wat hierdoor ontstond werd er uiteindelijk maar verder gevoetbald. Niet veel later lag de wedstrijd echter alweer stil, omdat Kim de elleboog van zijn tegenstander graag wat van dichterbij wilde bekijken. Resultaat: dikke neus voor Kim en een gele kaart (en dus 5 minuten met een man minder) voor Steenwijk. Profiteren deed DESZ hier echter niet van. Sterker nog: in de laatste minuten werd het nog billen knijpen. Helemaal omdat Gerjan, die wissel stond, een gevaarlijke aanval van Steenwijk onderbrak door, met zijn trainingspak nog aan, de bal weg te trappen. Dit resulteerde nog in een vrije trap op een gevaarlijke plek. Toen Steenwijk deze verprutst had besloot de scheids om maar voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Wederom 3 punten en in de rangschikking nu gedeeld koploper met Wacker.

In de kleedkamer werd dit gevierd met de door Martijn meegebrachte koude rakkers (hulde!). Na de derde helft, waar we ook Fanta voor Johan bestelden, hebben we Cor weer opgepikt uit de feesttent en netjes thuis afgeleverd.

Op naar de volgende 6 punten.

Meer nieuws van DESZ 35+1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams