​Uitstekende seizoenstart DESZ

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 24 september | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Thuis werd Drenthina namelijk opzij gezet. Voor rust kwamen de rood-witten al op voorsprong door één keer te scoren. Na de theepauze kwamen de bezoekers eerst nog op gelijke hoogte, echter stelden de gastheren al gauw orde op zaken door het net nog twee keer te laten bollen: 3-1.

De thuisploeg kon zich bijna geen betere start van de wedstrijd wensen. Binnen drie minuten was het namelijk al raak. Een fantastische lange bal van Dimitri Kamerling kwam terecht in de loop van Danny Moorman, die het hoofd koel hield en het leer in de verre hoek legde: 1-0. Tien minuten later was Tom Kisjes dichtbij een verdubbeling van de marge. Zijn poging ging naast.

Kort hierna was Drenthina voor het eerst gevaarlijk. Van dichtbij werd het speeltuig naast gewerkt. Vervolgens liet DESZ weer van zich spreken. Kamerling werd vrijgespeeld aan de rechterzijde van het penaltygebied en kreeg alle tijd om aan te leggen. Zijn knal werd echter uit de korte hoek geranseld door de sluitpost van Drenthina.

Ook in het restant van de eerste helft hadden de rood-witten het betere van het spel. Via Karlo Naberman en Robin Rook kregen zij nog mogelijkheden. Eerstgenoemde zag zijn vrije trap gekeerd worden, terwijl laatstgenoemde de rebound niet tot doelpunt wist te promoveren. De gasten stelden hier slechts een vrije trap tegenover. Deze zeilde over het Sluziger' doel. Ruststand: 1-0.

In de eerste periode na de theepauze werd Drenthina langzaam maar zeker de betere ploeg. Al gauw resulteerde dit in een mogelijkheid. Renee Agterhuis bracht bekwaam redding. Via Etiënne Moorman was DESZ dichtbij een treffer. Hij stuitte op de sluitpost van de bezoekers. Na een krap uur was het aan de andere zijde van het veld wel raak.

Een voorzet vanaf rechts werd door Roland Koops tegen de touwen gegleden: 1-1. Op het moment dat de gasten voorzichtig begonnen te hopen dat zij konden doordrukken, werd deze hoop aan flarden geschoten. Middels een handige voetbeweging werd Kisjes door Moorman weggestuurd, die de bal in twee instanties in het doel wist te rammen: 2-1.

Tien minuten hierna werd de marge verdubbeld. De bal werd verlengd tot achter de verdediging van de gasten, waar Kisjes met het speeltuig aan de haal ging. Met veel gevoel legde hij de bal over de mistastende sluitpost van Drenthina: 3-1. In het restant van het duel werd DESZ niet meer gevaarlijk. Agterhuis moest nog wel tweemaal handelend optreden en deed dit met verve. Eindstand: 3-1.

Volgende week speelt DESZ haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg gaat dan op bezoek bij DZOH. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Rietlanden.

1-0 Danny Moorman
1-1 Roland Koops
2-1 Tom Kisjes
3-1 Tom Kisjes

Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Robbert Elken, Jarno Nieborg (Björn Vinke), Robin Rook (Kevin de Kleine), Dimitri Kamerling, Karlo Naberman, Etiënne Moorman (Dennis Verhoeckx), Danny Moorman, Tom Kisjes.