Tweede uitzege op rij voor DESZ 1

Auteur: Maarten Akkerman. Foto's: 35

Zondag 13 oktober | Op een koud sportpark in Sloten wordt door de heren om 14:30 uur afgetrapt voor de wedstrijd Sleat-DESZ.

DESZ pakt meteen de controle over de wedstrijd en na vier minuten balbezit is daar ook het eerste wapenfeit van Lassche. Zijn schot vliegt langs het doel. Na zes minuten is er al de eerste gele kaart van de wedstrijd voor Eddy v.d. Linde. Eddy speelt de bal maar de leidsman besluit anders en zet de centrumverdediger op de bon.

Het spelbeeld blijft onveranderd, de ploeg uit Zwartsluis is heer en meester. Langs de lijn zijn er wel wat problemen want Henk Nieborg raakt geblesseerd en moet vervangen worden. Gelukkig is Jan Elfring net terug van vakantie en kan hij de vlag van Henk overnemen. DESZ creëert veel kansen maar weet deze nog niet om te zetten in doelpunten.

De ploeg uit Sloten weet twee speldenprikjes uit te delen maar daar blijft het ook wel bij. Sleat lijkt overigens in de eerste helft wel met 12 man te spelen. De scheidsrechter heeft het blijkbaar niet zo met DESZ en fluit alles tegen wat leidt tot een makkelijk gegeven tweede gele kaart van de wedstrijd. Ditmaal voor linksback Holthof.

DESZ laat zich niet gek maken en blijft het eigen spel spelen. En dan na een half uur is het, na een goed ingestudeerde corner van V.D. Linde, Maarten Akkerman die raakt knikt en de 0-1 op het bord zet. DESZ blijft kansen creëren maar komt verder niet tot scoren in deze eerste helft. De mannen gaan met een verdiende maar magere voorsprong richting de thee.

Het spelbeeld is in de tweede helft exact hetzelfde met direct na rust kansen voor Horst en Holthof.

De boodschap in de rust was duidelijk, zo doorgaan en zorgen dat er goals bij komen. De mannen nemen deze boodschap goed tot zich want er zijn alleen maar kansen voor onder andere Eilander, Bakker en Lassche maar de 0-2 wil nog niet vallen. De 0-2 valt dan uiteindelijk gelukkig toch voor de mannen uit Zwartsluis. Na een machtige sprint van Bakker die de bal binnenhoudt en dan ook nog fantastisch aflegt op Sven Eilander die de bal binnen knalt.

DESZ gaat door en weer is daar een kans voor Lassche maar de keeper helpt hem niet en redt wederom goed. Ook Makkink stuit op de doelman uit Sloten en een kopbal van Lachenal mist net wat richting.

Dan weer een bijzonder moment van de scheidsrechter want Akkerman wordt voor zijn neus gevloerd maar daar wil hij niks van weten. Ook Feenstra krijgt wat te doen in de tweede helft en kan een kopbal knap redden.

Lachenal draait goed weg bij zijn tegenstander en schiet direct maar de keeper heeft na twee pogingen de bal in bezit. Dan zijn er schoten van Schoonewelle en Lassche maar deze valt na de rebound bij de keeper in de handen. Het is een wonder dat DESZ de derde nog niet gemaakt heeft. Na een kleine communicatiefout tussen V.D. Linde en Holthof is het de spits van Sleat die ineens voor Lex opduikt maar zijn poging belandt in het naastgelegen dorp.

En dan is daar eindelijk de 0-3. Een voorzet van de ingevallen Kats wordt door de verdediger van Sleat in eigen goal gewerkt. Dan volgen er nog goede pogingen van Schoonewelle en Lachenal maar de eerste wordt gepakt door de keeper en de tweede schuift net naast.

DESZ speelde vandaag erg goed en volwassen. Een dikverdiende overwinning waar ze alleen vergeten de score verder uit te breiden. Volgende week staat de wedstrijd tegen VV Heeg op het programma. Er wordt om 14:45 uur afgetrapt op Sportpark De Cingellanden en alle support is weer welkom.

Henk Kuik nogmaals bedankt voor de (team-)foto's vandaag.