​Tweede oefennederlaag DESZ

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 2

Zondag 21 januari | ZWARTSLUIS – Het vlaggenschip van DESZ heeft ook de tweede oefenwedstrijd van dit jaar verloren. Tegen tweedeklasser VVI kwamen de rood-witten nog wel op voorsprong in de eerste helft. Dit was, gezien de onderlinge verhoudingen, ook dik verdiend. Na een uur spelen raakten de Sluzigers de controle over het duel echter kwijt, waardoor de gasten tweemaal wisten te scoren: 1-2.

In de beginfase bleven noemenswaardige momenten uit. De thuisploeg nam het heft in handen maar wist niet gevaarlijk te worden. Datzelfde gold overigens voor de bezoekers. Na twintig minuten waren de gastheren voor het eerst dichtbij een treffer. Danny Moorman zag de doelman redding brengen op zijn inzet.

Niet veel later was diezelfde Moorman andermaal gevaarlijk. Dit keer ging een hakbal net naast. Kort hierna was ook zijn aanvalskompaan Tom Kisjes bijna trefzeker. Hij raakte de dwarsligger. Tien minuten voor rust was het alsnog raak voor DESZ. Moorman ramde het leer vanaf rechts tegen de touwen: 1-0. In het restant van het eerste bedrijf was Kisjes nog dichtbij een verdubbeling van de marge. Hij raakte opnieuw het aluminium. Ruststand: 1-0.

Al gauw na de theepauze schoof Moorman het speeltuig naast. Dit bleek lange tijd het laatste wapenfeit van de rood-witten. Na iets meer dan een kwartier spelen raakten de Sluzigers de controle over het duel kwijt. Dit stelde VVI in staat om op gelijke hoogte te komen. Vanaf rechts kon het leer binnen gewerkt worden: 1-1.

Tien minuten later waren de gasten andermaal trefzeker. Vanaf de rechterzijde sneed een aanvaller naar binnen, om de bal vervolgens op mooie wijze het doel in te krullen: 1-2. In de laatste fase van het duel ging DESZ op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk niet. De beste kans was nog voor de bezoekers. Het leer werd naast geschoven. Eindstand: 1-2.

Volgende week hervat DESZ de competitie. Thuis is NEC Delfzijl de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Cingellanden.

1-0 Danny Moorman
1-1 Speler VVI
1-2 Speler VVI