Topduel prooi voor DESZ F4

Auteur: Een verslagleggende moeder.

Maandag 6 april | Het is zo ver. Vanochtend gaat de nummer 1 tegen de nummer 2 spelen. Degene die wint voert de ranglijst vervolgens aan. De spelers van DESZ F4 druppelen het terrein op. Een enkel gespannen koppie, maar over het algemeen hebben ze er zin in. De meesten waren al vroeg uit de veren om zich klaar te maken voor DE wedstrijd tegen Trinitas uit Elsloo (Friesland). De voorsprong is 2 punten! Uitbreiden is zeker een optie, zo niet het grote doel van vandaag.

Na omkleden loopt, huppelt en rent iedereen naar het veld. Er wordt fanatiek ingespeeld en de plekken worden toegewezen. Als het publiek toegestroomd is kan de derby beginnen. De wedstrijd is spannend vanaf het startschot. En wat wordt er gevoetbald! Ze kijken en spelen over naar vrije medespelers. Ballen worden teruggepakt van Trinitas. Het is een genot om naar te kijken. Het publiek leeft helemaal mee.

Dan komt de bal richting Boaz, die in doel staat. Hij wordt tegengehouden door de verdedigers maar er rolt wel een hoekschop uit. De moeders willen de bal wel de nader kant opkijken. Dan …. Raakt de bal Rick en rolt zomaar het doel in. Helaas is het door pech 0-1. Dit hadden we niet in gedachten. Maar DESZ laat de moed niet zakken en herpakt zich razendsnel. Binnen 4 minuten krijgt via prima overspel Bram de bal aan zijn voeten en schiet hem langs de keeper. Yes het is 1-1. We kunnen met een enigszins rustig gevoel de rust in.

De tweede helft wordt er uitstekend gevoetbald. Wat laten de dames en heren een leuke spannende wedstrijd zien aan al het publiek wat in grote getale is gekomen naar deze belangrijke thuiswedstrijd. De moeders willen de bal wel het doel in schreeuwen. Maar het 2e doelpunt laat ff op zich wachten. Het lukt ze nog niet om de bal over de lijn te krijgen. Maar het geduld wordt beloond. Wessel weet met een prachtig beheerst schot het 2e punt binnen te schieten. 2-1. Trinitas laat dat niet op zich zitten en binnen een paar minuten is het weer gelijk spel. 2-2. De minuten tikken gestaag weg.

Aan de kant wordt het publiek er niet rustiger op. Dan komt de bal weer richting de midspelers en spitsen. Ze tikken de bal een aantal keer goed naar elkaar over. Ze kijken goed en dan gaat de bal via Cas naar Bram en …… YES YES YES 3-2. Oh scheids fluit maar af! Het is niet meer te doen aan de kant. Schorre stemmen en kloppende harten. Maar het spel gaat door. Het blijft spannend tot het eind. Wat een ongelooflijk leuke en spannende wedstrijd laten deze dames en heren zien. Geweldig. Eindelijk fluit de scheids de wedstrijd af. Eindstand is 3-2. Weer de volle 3 punten binnengehaald. Wat een prestatie.